تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای
مقدمه: در عرصه های تبلیغات، بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای، به عنوان دو روش متفاوت برای ترویج محصولات یا خدمات شناخته می شوند. هر یک از این روش ها، ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند و مزایا و معایب متفاوتی را ارائه می دهند. درنتیجه بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای دو نوع استراتژی بازاریابی متفاوت را نشان می دهند، اما ممکن است برخی همپوشانی ها بین آنها وجود داشته باشد. در این مقاله، به بررسی تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای می پردازیم و نقش های آن ها را در دستیابی به اهداف تجاری متنوع تحلیل می کنیم.
بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای
بازاریابی دیجیتال، شامل طیف گسترده ای از استراتژیها می باشد که با هدف برقراری ارتباط با مصرفکنندگان، از طریق پلتفرمهای دیجیتال مانند اینترنت، شبکه های اجتماعی، ایمیل و دستگاههای تلفن همراه، به کار گرفته می شود. تاکتیک هایی مانند بهینه سازی موتور جستجو (SEO)، تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC)، بازاریابی محتوا و بازاریابی شبکه های اجتماعی در حوزهی بازاریابی دیجیتال رایج هستند. هدف اصلی این استراتژی ها، جذب مخاطبان گسترده از طریق این کانال های دیجیتالی و افزایش ترافیک وب سایت و فروش است.
از سوی دیگر، بازاریابی شبکه ای که به آن بازاریابی چندسطحی (MLM) نیز گفته می شود، به عنوان یک روش فروش مستقیم عمل میکند. افرادی که در بازاریابی شبکه ای فعالیت می کنند، محصولات یا خدمات را از طریق شبکه ای از توزیع کنندگان یا نمایندگان مستقل به فروش میرسانند. در این مدل، توزیع کنندگان نقشی محوری در جذب اعضای جدید برای پیوستن به شبکه دارند و از فروش های انجام شده توسط افراد تازه وارد، کارمزد دریافت می کنند. هدف نهایی بازاریابی شبکه ای، ایجاد یک شبکهی قوی از توزیع کنندگان است که به طور فعال محصولات یا خدمات را تبلیغ و ترویج میکنند و منجر به افزایش فروش می شوند.
بازاریابی دیجیتال
این نوع بازاریابی بر استفاده از رسانه های دیجیتال و بسترهای الکترونیکی مانند اینترنت، رسانههای اجتماعی، ایمیل و وب سایت ها، تمرکز دارد.
هدف آن، تعامل با مشتریان و جلب توجه آنها از طریق استفاده از رسانه های دیجیتال و فناوریهای مدرن است.
مطلب پیشنهادی: دیجیتال مارکتینگ
بازاریابی شبکه ای
این نوع بازاریابی مبتنی بر استفاده از شبکه های اجتماعی و روابط شخصی برای انتشار محصولات یا خدمات است. برای تبلیغ محصولات یا فرصت های تجاری، به قدرت روابط شخصی و تماس های فردی تکیه دارد.
رابطهی بین این دو، در استفاده از رسانه های دیجیتال در هر دو نهفته است، چرا که بازاریابی شبکهای گاهی اوقات برای ایجاد روابط و انتشار محتوا، به رسانه های دیجیتال مانند رسانه های اجتماعی متکی است. اگرچه تمرکز اصلی بازاریابی شبکه ای بر روابط شخصی و شبکه سازی است، اما استفاده از رسانه های دیجیتال می تواند بخشی از استراتژی آن باشد.
به طور خلاصه، بازاریابی دیجیتال عمدتاً بر استفاده از رسانه های دیجیتال برای بازاریابی و تبلیغات تمرکز دارد، در حالی که بازاریابی شبکه ای بر روابط شخصی و شبکه ها، برای انتشار محصولات یا خدمات تکیه دارد.
درنتیجه بازاریابی شبکه ای، روشی برای فروش مستقیم است. این روش شامل تبلیغ به صورت فرد به فرد و ایجاد یک شبکه است. برای درک بهتر آن، مثالی را بررسی میکنیم: شرکت XYZ از بازاریابی شبکهای استفاده می کند و Rahul یک شبکه را راه اندازی می کند. حال Rahul دیگران را متقاعد میکند که محصولات شرکت را خریداری کرده و تبلیغ کنند. Rahul، Ajay را برای همین منظور متقاعد کرد و Ajay کالاهایی به ارزش 10000 روپیه خریداری کرد. اکنون Rahul پورسانت دریافت خواهد کرد. سپس Ajay شروع به تبلیغ این محصولات کرده و Aman را متقاعد کرد که کالاهایی به ارزش 12000 روپیه خریداری کند. در این صورت، هم Rahul و هم Ajay هر دو پورسانت دریافت خواهند کرد. این روش مشتریان را برای تبلیغ محصولات برند و تشکیل یک شبکه تشویق می کند. به این روش، بازاریابی چندسطحی نیز گفته می شود.
به نظر می رسد صنعت فروش مستقیم در هند، در آیندهی نزدیک رشد کند. از گزارش Assocham، مشهود است که در سال 2021 رکورد 159.3 میلیارد را خواهد زد.
تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای
بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای، دو حوزهی پویا در استراتژی های بازاریابی هستند که هر کدام مجموعه ای منحصر به فرد از اصول و شیوه های مربوط به خود را دارند. درک عمیق تر از تمایزات آنها می تواند به کسب و کارها در انتخاب رویکرد مناسب بر اساس اهداف و محصولاتشان کمک کند.
استراتژی های ارتباط با مخاطب
یک تفاوت قابل توجه در نحوهی دسترسی به مخاطب در این روشها بوجود دارد. بازاریابی دیجیتال، بر دستیابی به مخاطبان گسترده از طریق کانال های آنلاین متنوع، تمرکز دارد و از استراتژی هایی مانند فروش از طریق وب سایت و مدل های پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) بهره می برد. این رویکرد برای کسب و کارهایی که به دنبال گسترش وسیع مخاطبان خود هستند، بدون نیاز به فرآیند زمان بر و پرهزینهی جذب منابع و آموزش شبکه ای از توزیع کنندگان، مفید است.
در مقابل، بازاریابی شبکه ای رویکردی شخصی تر را اتخاذ می کند و بر ایجاد شبکه ای از افراد تمرکز دارد که به عنوان سفیران محصولات یا خدمات، عمل می کنند. این نمایندگان از ارتباطات شخصی خود برای تبلیغ و فروش در حلقههای اجتماعی نزدیکشان استفاده میکنند. کارمزدها در بازاریابی شبکه ای، از تلاش های فروش جمعی حاصل می شود نه از معاملات فردی آنلاین.
مطلب پیشنهادی: واتساپ مارکتینگ چیست؟ راهنمای کامل
ساختارهای کارمزد
بررسی ساختارهای کارمزد، تمایزات بیشتری را آشکار می کند. در بازاریابی دیجیتال، کارمزدها بر اساس فعالیت ها و فروش های آنلاین در دنیای دیجیتال پرداخت می شود. در مقابل، در بازاریابی شبکه ای به افراد بابت مشارکت آن ها در حجم کلی فروشی که توسط کل شبکه ایجاد شده است، پاداش می دهد. این رویکرد مشارکتی، بازاریابی شبکه ای را برای کسانی که به ساختن جامعه و موفقیت جمعی اهمیت می دهند، جذاب می کند.
مقرون به صرفه بودن و لمس شخصی
بازاریابی دیجیتال، به دلیل اثربخشی هزینه های خود، معروف است و امکان هدف گذاری دقیق گروههای جمعیتی خاص و اندازهگیری دقیق موفقیت کمپینها را فراهم می کند. کاهش نیاز به استخدام و آموزش گسترده، کارایی کلی آن را افزایش می دهد. در مقابل، بازاریابی شبکه ای زمانی موفق است که محصولات یا خدمات، نمایش داده شده و قابلیت لمس توسط شخص را داشته باشند و بر عنصر انسانی در ایجاد اعتماد و روابط تأکید میکند. افرادی که در بازاریابی شبکه ای فعالیت می کنند، نه تنها محصولات را می فروشند، بلکه فرصت ایجاد کسب و کار خود و کسب درآمد از طریق کارمزدها را نیز دارند و موفقیت شخصی خود را با موفقیت شبکه هماهنگ می کنند.
کدام روش مارکتینگ برای کسب و کار شما خوب است؟
بستگی به این دارد که چه چیزی را می فروشید؟ آیا محصول است یا خدمات ؟
اگر خدمات ارائه می دهید:
ما پیشنهاد می کنیم که سراغ بازاریابی شبکه ای نروید. تبلیغ یک خدمت در بازاریابی شبکه ای آسان نیست. هزینهی یک خدمت معمولاً کمتر است، بنابراین سود زیادی برای شبکه به همراه ندارد و همچنین ایجاد اعتماد به یک خدمت در بازاریابی شبکه ای دشوار است. بازاریابی دیجیتال به شما کمک می کند تا در جامعه اعتماد ایجاد کنید.
همچنین به شما کمک می کند تا بسیاری از کاربران اینترنتی را با خود آشنا کنید. بیایید این موضوع را با کمک یک مثال بهتر درک کنیم:
فرض کنید که یک سالن زیبایی دارید. حالا، متقاعد کردن یک فرد برای استفاده از خدمات شما بسیار دشوار خواهد بود. همچنین، بازاریابی شبکه ای به طور کلی محدود به منطقهی محلی خواهد بود. این نوع کسب و کارها معمولاً مشتریان محلی دارند. بازاریابی دیجیتال به شما کمک می کند تا مشتریان خاص با علایق خاص و جستجوهای خاص در مناطق خاص را هدف قرار دهید.
اگر محصولی را می فروشید:
حال دوباره به نوع کسب و کار شما بستگی دارد. آیا محصول خود را مثلا در سراسر هند می فروشید؟ اگر نه، بازاریابی شبکه ای برای شما مناسب نیست و همانطور که در بالا ذکر شد، بازاریابی دیجیتال برای هدف قرار دادن مخاطبان محلی بهترین گزینه است. اگر چندین فروشگاه در یک منطقهی وسیع دارید، فقط در صورتی میتوانید برای بازاریابی شبکهای اقدام کنید که محصولاتی داشته باشید که کاربردهای تکراری دارند. بازاریابی شبکه ای برای محصولات دوره ای مناسب نیست.
به عنوان مثال، اگر شرکت شما خودرو تولید میکند، هیچکس فقط به دلیل یک تماس تلفنی و توضیح مزایای برند شما، خودرو نخواهد خرید. او تنها در صورتی خودرو خریداری می کند که به آن نیاز داشته باشد، بنابراین در اینجا بازاریابی شبکهای مؤثر نخواهد بود. همچنین اگر محصولات غیر چرخهای را در سراسر کشور می فروشید، بدون استفاده از بازاریابی دیجیتال، ایجاد اعتماد بسیار دشوار است، زیرا اگر کسی بخواهد در مورد یک کسب و کار یا یک برند خاص اطلاعات کسب کند، اولین گام او جستجو در گوگل و مرور وب سایت یا پروفایل رسانه های اجتماعی آن برند خواهد بود. این موضوع اهمیت زیادی دارد، زیرا وقتی شخصی تصمیم می گیرد وارد یک شبکه شود، باید کاملاً به شرکت اعتماد داشته باشد؛ به خصوص این که در صنعت بازاریابی شبکه ای کلاهبرداری های زیادی وجود دارد.
چرا هر دو نه؟
ترکیب بازاریابی شبکه ای و بازاریابی دیجیتال می تواند در ایجاد آگاهی نتایج بسیار خوبی به همراه داشته باشد، اما برای انتخاب هر دو نوع بازاریابی، باید یک محصول چرخه ای با حاشیه سود بسیار بالا داشته باشید. زیرا باید سود را در بین همه افراد در بازاریابی شبکه ای تقسیم کنید و همچنین باید هزینه بازاریابی دیجیتال را متحمل شوید. به طور کلی حاشیهی سود در محصولات چرخه ای پایین است.
آژانس بازاریابی خود را چگونه انتخاب می کنید؟
انتخاب یک آژانس بازاریابی، تصمیم مهمی است که می تواند استراتژی بازاریابی و موفقیت کسب و کار شما را بسیار تحت تاثیر قرار دهد.
در اینجا چند مرحله وجود دارد که می تواند به شما در انتخاب آژانس بازاریابی مناسب کمک کند:
۱. تعیین اهداف کمپین بازاریابی
تعیین اهداف کمپین بازاریابی نخستین و مهمترین قدم برای انتخاب یک آژانس بازاریابی مناسب است. این فرآیند به شما کمک میکند تا دیدگاه روشنی نسبت به آنچه میخواهید از کمپین بازاریابی خود به دست آورید داشته باشید.
اهداف بازاریابی میتواند شامل موارد متعددی باشد، از جمله:
- افزایش آگاهی از برند: اگر یک برند جدید یا محصول جدید دارید، میتوانید به دنبال تقویت شناخت مشتریان از نام و هویت برند خود باشید. این به معنای تمرکز بر جذب توجه مخاطبان و ایجاد شناخت اولیه است.
- افزایش فروش و درآمد: بسیاری از کسبوکارها به دنبال افزایش فروش محصولات و خدمات خود هستند. این هدف میتواند نیازمند ترکیبی از استراتژیهای دیجیتال و سنتی باشد.
- تقویت تعامل در رسانههای اجتماعی: رسانههای اجتماعی به یک کانال حیاتی برای برقراری ارتباط با مشتریان تبدیل شدهاند. اگر هدفتان افزایش تعامل در این بستر است، آژانسی را انتخاب کنید که در زمینهی بازاریابی رسانههای اجتماعی تخصص دارد.
- بهبود رتبه در موتورهای جستجو (SEO): برای کسبوکارهایی که حضور آنلاین آنها کلیدی است، بهینهسازی برای موتورهای جستجو (SEO) از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر هدف شما افزایش ترافیک ارگانیک است، باید به دنبال آژانسهایی باشید که تجربه زیادی در این زمینه دارند.
با تعیین اهداف، شما میتوانید آژانسی را انتخاب کنید که در زمینه خاصی که برای شما مهم است، تخصص و تجربه کافی دارد. همچنین این امر به شما کمک میکند که انتظارات روشنی از نتایج و موفقیت کمپین داشته باشید.
۲. بررسی تاریخچه و تجربهی آژانس
تجربه و سوابق آژانس بازاریابی میتواند تأثیر قابل توجهی بر توانایی آنها در مدیریت کمپین شما داشته باشد. شما باید بدانید که آیا آژانس در صنعت شما تجربه کافی دارد یا خیر.
- تجربه در صنعت شما: آژانسهایی که با صنایع خاصی کار کردهاند، میتوانند بینشها و تجربیات بسیار مفیدی به همراه داشته باشند. برای مثال، اگر شما در حوزهی فناوری فعالیت دارید، یک آژانس با تجربه در این صنعت بهتر میداند چگونه به نیازهای منحصر به فرد شما پاسخ دهد.
- سوابق موفق: به دنبال نمونههایی از پروژههای موفق باشید که آژانس در گذشته انجام داده است. این به شما اطمینان میدهد که آنها توانایی دستیابی به نتایجی که شما انتظار دارید را دارند.
- پروژههای مشابه: بررسی کنید که آیا آژانس در گذشته کمپینهای مشابهی را که اهداف یا چالشهای مشابهی به کمپین شما داشتهاند، مدیریت کرده است. این نشان میدهد که آژانس تجربه کافی برای مقابله با مشکلاتی که ممکن است در پروژه شما به وجود بیاید، دارد.
مطلب پیشنهادی: مدیریت ارتباط با مشتری یا CRM چیست؟
۳. نقدها و توصیهها
نظر مشتریان قبلی و توصیههایی که آژانسها ارائه میدهند، میتواند یک شاخص قوی از کیفیت خدمات آنها باشد.
- نمونه کارها: از آژانس درخواست کنید که نمونههایی از کارهای قبلی خود را به شما نشان دهد. این میتواند شامل گزارشهای عملکرد، نمونههای طراحی، و یا جزئیات کمپینهای بازاریابی پیشین باشد.
- نظرات مشتریان قبلی: نظرات مشتریان پیشین را بررسی کنید. نظراتی که به صورت آنلاین ارائه میشوند، معمولاً نشاندهندهی تجربه کلی مشتریان با آژانس هستند و میتوانند به شما دیدگاهی نسبت به نقاط قوت و ضعف آژانس بدهند.
- توصیههای مستقیم: در صورت امکان با مشتریان قبلی آژانس صحبت کنید و از آنها درباره تجربه همکاریشان سوال کنید. آیا آژانس به تعهدات خود عمل کرده است؟ آیا تیم بازاریابی قابل اعتماد و حرفهای بوده است؟
این نظرات و توصیهها به شما کمک میکنند تا اطمینان حاصل کنید که آژانس انتخابی شما توانایی و تجربه لازم برای اجرای موفقیتآمیز کمپین شما را دارد.
۴. سازگاری فرهنگی
سازگاری فرهنگی میان آژانس بازاریابی و کسبوکار شما یکی از عواملی است که میتواند تأثیر مهمی بر موفقیت همکاری شما داشته باشد.
- ارزشها و اصول مشترک: مطمئن شوید که آژانس دارای ارزشها و اصول کاری مشترک با شرکت شما است. برای مثال، اگر شما در شرکتی فعالیت میکنید که تاکید زیادی بر پایداری و حفظ محیط زیست دارد، بهتر است آژانسی را انتخاب کنید که ارزشهای مشابهی داشته باشد.
- سبک کاری مشابه: نحوه کار تیمهای مختلف میتواند تاثیر زیادی بر هماهنگی و کارآمدی فرآیندها داشته باشد. اگر آژانس و تیم داخلی شما سبکهای کاری مشابهی داشته باشند، این میتواند به روانتر شدن فرآیند همکاری کمک کند.
- تفاوتهای فرهنگی: گاهی ممکن است تفاوتهای فرهنگی میان شما و آژانس وجود داشته باشد. برای مثال، اگر آژانس در یک کشور یا منطقه دیگر واقع شده است، مطمئن شوید که این تفاوتهای فرهنگی به تفاهم مشترک و موفقیت همکاری لطمه نمیزند.
سازگاری فرهنگی به ایجاد یک رابطه کاری سالم و پایداری کمک میکند که منجر به ارتقاء بازدهی و نتایج بهتر خواهد شد.
۵. خدمات ارائه شده
آژانسهای بازاریابی معمولاً خدمات متنوعی را ارائه میدهند و شما باید اطمینان حاصل کنید که آژانسی که انتخاب میکنید، توانایی ارائه تمامی خدمات مورد نیاز شما را دارد.
- بازاریابی دیجیتال: آیا آژانس در بازاریابی دیجیتال تخصص دارد؟ این شامل مواردی مانند بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO)، بازاریابی ایمیلی، تبلیغات گوگل و تبلیغات رسانههای اجتماعی است.
- تبلیغات و برندینگ: برخی از آژانسها در زمینه تبلیغات سنتی یا برندینگ تخصص دارند. اگر به خدماتی مانند طراحی لوگو، شعار تبلیغاتی، یا تولید تبلیغات تلویزیونی نیاز دارید، باید مطمئن شوید که آژانس این خدمات را ارائه میدهد.
- بازاریابی محتوایی: اگر نیاز به تولید محتوا دارید، مانند مقالات، ویدئوها، یا پادکستها، باید آژانسی را انتخاب کنید که در این زمینه تخصص و توانایی داشته باشد.
- تحلیل دادهها: بسیاری از آژانسهای پیشرو از تحلیل دادههای پیشرفته برای بهینهسازی کمپینهای بازاریابی استفاده میکنند. این ابزارها میتوانند به شما کمک کنند تا از بازده سرمایهگذاری خود (ROI) مطمئن شوید.
انتخاب آژانس مناسب بر اساس خدماتی که ارائه میدهد به شما کمک میکند تا تمامی نیازهای بازاریابی خود را به شکلی جامع و یکپارچه پوشش دهید.
مطلب پیشنهادی: چگونه در 6 مرحله آسان ایمیل مارکتینگ را شروع کنیم
۶. هزینهها
بودجه شما یکی از مهمترین عوامل در انتخاب یک آژانس بازاریابی است. باید مطمئن شوید که هزینههای خدمات آژانس با بودجه شما همخوانی دارد و همچنین به صورت شفاف تعریف شده است.
- شفافیت هزینهها: حتماً قبل از امضای قرارداد جزئیات کامل هزینهها را بررسی کنید. برخی آژانسها ممکن است هزینههای اضافی مانند هزینههای تبلیغاتی، هزینههای تولید محتوا یا هزینههای مدیریت پروژه را اضافه کنند.
- بودجه مشخص: مطمئن شوید که آژانس میتواند خدمات خود را در چارچوب بودجهای که شما تعیین کردهاید ارائه دهد. پیشنهاد میشود که یک بودجه مشخص و دقیق برای بازاریابی تعیین کنید و آژانس را ملزم به تطابق با این بودجه کنید.
- هزینههای غیرمنتظره: سوال کنید که آیا هزینههای غیرمنتظره یا پنهانی وجود دارد. یک قرارداد شفاف و جامع میتواند از بروز اینگونه مشکلات جلوگیری کند.
مطلب پیشنهادی: بهترین شیوه های ایمیل مارکتینگ حوزه پزشکی و درمان
۷. نوآوری و خلاقیت
نوآوری و خلاقیت میتواند تأثیر زیادی بر موفقیت یک کمپین بازاریابی داشته باشد. آژانسی که قادر به ارائه راهکارهای خلاقانه باشد، میتواند برند شما را در میان رقبا متمایز کند.
- نمونه کارهای خلاقانه: از آژانس درخواست کنید تا نمونههایی از کارهای خلاقانهی خود را به شما نشان دهد. کمپینهایی که با رویکردهای نوآورانه اجرا شدهاند میتوانند الهامبخش شما باشند.
- استراتژیهای جدید: مطمئن شوید که آژانس توانایی بهکارگیری روشهای جدید و مدرن را دارد. دنیای بازاریابی به سرعت در حال تغییر است و آژانسی که در برابر این تغییرات مقاوم نباشد، ممکن است نتواند نتایج مورد انتظار شما را فراهم کند.
۸. ارتباطات و تعامل
کیفیت ارتباطات بین شما و تیم آژانس، بخش مهمی از موفقیت پروژه شما است.
- پاسخگویی: مطمئن شوید که تیم آژانس پاسخگو است و به سوالات و نیازهای شما به سرعت پاسخ میدهد. پاسخگویی ضعیف میتواند منجر به تاخیر و سوء تفاهم شود.
- شفافیت: آژانس باید در ارتباطات خود با شما شفاف و صادق باشد. مطمئن شوید که همه اطلاعات مربوط به پیشرفت کمپین به صورت دورهای و دقیق با شما به اشتراک گذاشته میشود.
- هماهنگی تیمها: هماهنگی بین تیمهای شما و آژانس میتواند به روانی و کارآمدی پروژه کمک کند. اگر تیمهای دو طرف درک مشترکی از اهداف و روشها داشته باشند، احتمال موفقیت افزایش مییابد.
۹. قراردادها و شرایط
قراردادها یکی از مهمترین جنبههای همکاری با یک آژانس بازاریابی است.
- تعریف واضح خدمات: مطمئن شوید که قرارداد به طور دقیق خدماتی که آژانس ارائه خواهد داد را مشخص میکند. هر نوع خدماتی که خارج از محدوده قرارداد باشد باید به وضوح تعریف شود.
- حفاظت از منافع شما: قرارداد باید به شکلی تنظیم شده باشد که از منافع شما به عنوان مشتری حفاظت کند. همچنین اطمینان حاصل کنید که حقوق معنوی و مالکیت تمامی محتواها و تولیدات به شما تعلق دارد.
- زمانبندی تحویلها: تاریخهای تحویل و نتایج مورد انتظار به طور واضح در قرارداد مشخص شود تا هیچگونه ابهامی در این زمینه وجود نداشته باشد.
۱۰. آزمون سازگاری
در نهایت، یکی از راههای خوب برای اطمینان از سازگاری آژانس بازاریابی، گفتگوهای اولیه و حتی شروع یک پروژه کوچک به عنوان آزمون است.
- پروژه آزمایشی: میتوانید ابتدا یک پروژه کوچک را به آژانس بسپارید تا میزان سازگاری و هماهنگی آنها با تیم شما را ارزیابی کنید.
- ارزیابی تعاملات: در طی این پروژه، نحوه تعامل و ارتباطات را بررسی کنید. آیا تیم آژانس به خوبی با تیم داخلی شما همکاری میکند؟ آیا انتظارات شما را درک میکنند؟
این مراحل به شما کمک میکند تا از انتخاب خود اطمینان حاصل کنید و همکاری موفقیتآمیزی را با آژانس بازاریابی آغاز کنید.
جمع بندی:
مهمترین جنبه در هر کسب و کاری، ایجاد اعتماد است. حتی اگر بهترین محصولات را ارائه میدهید اما کسی از کسب و کار شما خبر نداشته باشد، سودآوری نخواهید داشت. بنابراین بازاریابی نقش بسیار مهمی ایفا می کند. وقتی صحبت از بازاریابی دیجیتال می شود، می توان گفت که تقریباً برای هر کسب و کاری ضروری است. ما در عصر دیجیتال هستیم، تعداد کاربران اینترنت روز به روز در حال افزایش است و تعداد کاربران فیس بوک بیشتر از جمعیت چین است. بدون حضور دیجیتال، رشد یک کسب و کار در این دنیای پر از رقابت، بسیار دشوار است.
وقتی صحبت از بازاریابی شبکه ای می شود، افراد به این دلیل که محصولات شرکت را دوست دارند، به شبکه نمی پیوندند، بلکه به دلیل فرصت کسب درآمد، به آن می پیوندند و بنابراین در بلندمدت ممکن است این نوع بازاریابی برای کسب و کارها چندان مفید نباشد. اکنون، احتمالاً متوجه شده باشید که هر کسبوکاری برای رشد به بازاریابی دیجیتال نیاز دارد، حتی اگر از سایر شیوههای بازاریابی نیز استفاده کند.
اما مشکل اصلی این است که بسیاری از کسب و کارها در حال تلاش برای ایجاد حضور آنلاین هستند. بنابراین، چگونه می توانید به طور موثر حضور خود را در این رقابت تقویت کنید؟ برای این کار به خدماتی تخصصی در بازاریابی آنلاین نیاز دارید. اما مراقب باشید که کلاهبرداری های زیادی در این صنعت رخ می دهد.
سوالات متداول
آیا می توانید تفاوت اساسی در ساختارهای کارمزد، بین بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکهای را توضیح دهید؟
مطمئناً. در بازاریابی دیجیتال، کارمزدها معمولاً از طریق اقدامات آنلاین خاص یا فروش هایی که از طریق کانال های دیجیتال انجام می شود، به دست می آیند. برعکس، بازاریابی شبکه ای به افراد بابت نقش آن ها در کمک به حجم کلی فروش ایجاد شده توسط کل شبکه، پاداش می دهد نه صرفاً بابت تراکنش های آنلاین فردی. این رویکرد مشارکتی و همکاری محور در بازاریابی شبکه ای، حس اجتماعی و موفقیت مشترک را تقویت می کند.
چرا بازاریابی دیجیتال اغلب به عنوان یک گزینهی مقرون به صرفه برای کسب و کارها در نظر گرفته می شود؟
بازاریابی دیجیتال مقرون به صرفه تلقی می شود، زیرا به کسب و کارها امکان می دهد تا بدون هزینه های گزاف مرتبط با استخدام و آموزش شبکه ای از توزیع کنندگان، به مخاطبان گسترده ای دسترسی یابند. توانایی هدفگیری دقیق گروه های جمعیتی خاص و اندازهگیری موفقیت کمپینها به طور دقیق نیز، به مقرون به صرفه بودن آن کمک میکند و آن را به گزینهای جذاب برای کسب و کارهایی تبدیل میکند که هدفشان قرار گرفتن در معرض گسترش با هزینههای کنترل شده است.
نقش لمس شخصی در بازاریابی شبکه ای چیست و چرا اهمیت دارد؟
بازاریابی شبکه ای در مواردی که محصولات یا خدمات نیاز به لمس شخصی یا نمایش دارند، برتری می یابد. عنصر انسانی زمانی حیاتی می شود که اعتمادسازی و برقراری روابط، نقشی اساسی در فرآیند فروش داشته باشد. افرادی که در بازاریابی شبکه ای فعالیت می کنند، نه تنها محصولات را می فروشند، بلکه فرصت دارند که کسب و کار خود را نیز ایجاد کرده و از طریق کارمزدها کسب درآمد کنند و موفقیت خود را با موفقیت کل شبکه هماهنگ نمایند.
rostami2024-12-22T16:48:41+03:30دسامبر 22, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: راه های زیادی برای جلب توجه مخاطبان وجود دارد. بازاریابی یکی از اساسی ترین اصول در یک کسب و کار است، زیرا به جلب توجه مردم کمک می کند. دو روش برای بازاریابی [...]
rostami2024-12-18T16:27:11+03:30دسامبر 18, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: تفاوت دیجیتال مارکتینگ و تجارت الکترونیک چیست؟ هر وقت مردم این سوال را از شما بپرسند، ممکن است اغلب پس از شنیدن آن شگفت زده شوید! زیرا این دو موضوع از هم جدا [...]
rostami2024-11-30T12:45:55+03:30نوامبر 30, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: قبل از پرداختن به دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان بهتر است بدانید که برای یک مرکز درمانی، حفظ تعداد مناسبی از بیماران سودآور نباید خیلی سخت باشد، درست است؟ هنگامی که بیماران بالقوه با [...]
rostami2024-11-23T16:31:40+03:30نوامبر 23, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: در دنیای کسب و کار امروزی که رقابت فوق العاده شدید است، بازاریابان مدرن با چالش های بسیاری روبرو هستند. رابط های دیجیتالی، الگوریتم های موتورهای جستجو و سلیقه مصرف کنندگان دائماً در [...]
rostami2024-11-23T14:13:16+03:30نوامبر 23, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: با افزایش تقاضا برای بازاریابی دیجیتال، تعیین بودجه مناسب برای این خدمات می تواند چالش برانگیز باشد. اما نگران نباشید، ما به شما کمک خواهیم کرد. در این مقاله، به بررسی عواملی که [...]
rostami2024-11-09T13:00:17+03:30نوامبر 9, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: قبل از پرداختن به انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ بهتر است بدانید زمانی که کاربران عبارتی مانند «ابزارهای همکاری آنلاین» را جستجو می کنند یا سؤالی مانند «چگونه می توانم یک فرآیند بررسی [...]
rostami2024-11-06T16:31:28+03:30نوامبر 6, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: دنیای نوین و پیشرفته بازاریابی دیجیتال را با مجموعه ای از بهترین کمپین های سال ۲۰۲۴ کاوش کنید. از به چالش کشیدن تعصبات جنسیتی در ورزش تا استفاده از فناوری دیپ فیک مبتنی [...]
rostami2024-10-26T19:48:38+03:30اکتبر 26, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: در شرایط تشدید رقابت در اینترنت، شناسایی اصلی ترین جهت گیری های استفاده از هوش مصنوعی برای بهینه سازی استراتژی های بازاریابی شرکتها در محیط دیجیتال، اهمیت زیادی دارد. هوش مصنوعی به عنوان [...]
rostami2024-09-25T15:51:11+03:30سپتامبر 25, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: در عرصه های تبلیغات، بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای، به عنوان دو روش متفاوت برای ترویج محصولات یا خدمات شناخته می شوند. هر یک از این روش ها، ویژگی های منحصر به [...]
rostami2024-05-04T14:33:27+04:30می 4, 2024|بدون دیدگاه
مقدمه: در این مقاله توضیح داده می شود که هر یک از سه سطح امنیت شبکه شرکتی، چه زمانی و برای چه کسی مناسب هستند. ادامه مطلب را برای دستیابی به راهنمایی های مفید [...]