پرینت سرور چیست؟ + انواع، مزایا، نحوه عملکرد و مشکلات

پرینت سرور چیست؟ + انواع، مزایا، نحوه عملکرد و مشکلات

مقدمه: راه اندازی پرینت سرور (print server)، یک نقطه مرکزی برای سازماندهی درخواست های چاپ از تمامی دستگاه های موجود در شبکه و تخصیص آنها به چاپگرهای مربوطه ایجاد می کند. با راه اندازی پرینت سرور دیگر نیازی به نصب اتصالات جداگانه وجود ندارد و فرآیند چاپ بسیار ساده می شود، با راه اندازی پرینت سرور شما می توانید چندین رایانه شخصی را به‌راحتی به یک مجموعه مشترک از چاپگرها متصل کنید. اگر می‌خواهید قابلیت‌های چاپ شرکت خود را بهبود ببخشید و بهترین استفاده را از منابع آن ببرید، درک هدف راه اندازی پرینت سرور مهم است.

1- پرینت سرور چیست؟

پرینت سرور ارتباط شبکه ای را بین چندین چاپگر برقرار می کند. به جای اتصال مستقیم هر چاپگر به یک رایانه ی خاص، کاربران می توانند کارهای چاپی خود را به پرینت سرور ارسال کنند، سپس پرینت سرور آنها را در چاپگر مربوطه توزیع می کند. راه اندازی پرینت سرور از اتصالات اضافی جلوگیری می کند، پهنای باند را بهینه می کند و با اطمینان از ارسال هر کار چاپی به چاپگر مناسب در زمان مناسب، امور چاپی را برای کاربران ساده سازی می کند.

پرینت سرورها درخواست های چاپ را از رایانه ها می پذیرند و آن ها را را در صف چاپ قرار می دهند، سپس درخواست ها را به نوبت برای چاپگرهای مخصوص به این درخواست ها ارسال می کنند. پرینت سرورها می توانند فیزیکی یا مبتنی بر ابر باشند.

اگر سازمانی دستگاه‌های زیادی داشته باشد یا این دستگاه‌ها را در مکان‌های جغرافیایی مختلفی قرار داده باشد، سرورهای پرینت به مدیریت بهتر و نظارت دقیق تر بر درخواست‌های چاپ کمک می‌کنند.

در یک سازمان بزرگ، یک کامپیوتر اختصاصی که به عنوان یک print server عمل می کند، ممکن است صدها چاپگر را مدیریت کند. در یک دفتر کوچک، پرینت سرور اغلب یک برد پلاگین تخصصی یا یک دستگاه شبکه کوچک به اندازه یک هاب است که عملکردی مشابه یک پرینت سرور اختصاصی دارد.

مطلب پیشنهادی: سوئیچ شبکه چیست و چگونه کار می کند؟

2- انواع پرینت سرور

پرینت سرورها اساساً به دو نوع تقسیم می شوند:

1. پرینت سرور بی سیم
2. پرینت سرور سیمی

  • پرینت سرورهای بی سیم از Wi-Fi برای اتصال رایانه ها، سرورها و سایر دستگاه ها در یک شبکه محلی (LAN) استفاده می کنند.
  • پرینت سرورهای سیمی دستگاه های چاپگر و محاسباتی را در شبکه با اتصال مستقیم به روتر از طریق کابل اترنت متصل می کنند.

همچنین شایان ذکر است که با پیشرفت روزافزون پردازنده‌ها و فناوری های بی‌سیم، بسیاری از وظایف پرینت سرور که قبلاً به سرور اختصاصی نیاز داشتند، اکنون به سادگی توسط یک یا چند رایانه شبکه‌ای انجام می‌شوند یا حتی در خود چاپگرهای Wi-Fi ادغام می‌شوند. با این حال، در شرکت های بزرگ یا پراکنده، یک print server اختصاصی اغلب هنوز ضروری است.

مطلب پیشنهادی: سرور vCenter چیست؟ راهنمای کامل

3- پرینت سرور چگونه کار می کند؟

پرینت سرور چگونه کار می کند؟

پرینت سرورها نرم افزار یا سخت افزاری هستند که از یک شبکه برای پیوند دادن کامپیوترها و چاپگرها استفاده می کنند. پرینت سرور با دریافت کارهای چاپی از رایانه ها و ارسال آنها به چاپگر مناسب، به عنوان واسطه ای برای رایانه ها و چاپگرها عمل می کند. سرورهای پرینت این کار را با ذخیره محلی و صف بندی درخواست های چاپ برای جلوگیری از ازدحام بیش از حد یک دستگاه چاپ شلوغ انجام می دهند.

مطلب پیشنهادی: DRS چیست؟ چگونه کار می کند + مزایا و کاربردها

در ابتدایی ترین حالت، در اینجا نحوه عملکرد سرور چاپ آمده است:

1. کاربر یک کار چاپ ارسال می کند
کاربر چاپگری را که می خواهد عملیات چاپ را انجام دهد انتخاب می کند و روی دکمه ی «پرینت» کلیک می کند. در پیکربندی های پیشرفته تر، آنها ممکن است به سادگی خود سرور را انتخاب کنند.

2. پرینت سرور کار چاپ را دریافت می کند
کار چاپ در سراسر شبکه از رایانه شخصی کاربر به پرینت سرور منتقل می شود تا چاپگر مناسب را انتخاب کند و آن را به صف چاپگر اضافه کند.

3. پرینت سرور منتظر در دسترس بودن چاپگر است
سرور پرینت وضعیت همه ی چاپگرهای موجود را کنترل می کند و پس از در دسترس شدن، کار را به چاپگر انتخابی ارسال می کند.

4. چاپگر کار را چاپ می کند
پس از دریافت کار چاپ، چاپگر عملیات مورد نظر کاربر را به ثمر می رساند.

نگهداری پرینت سرور برای عملکرد بهینه و طول عمر دستگاه های چاپ بسیار مهم است. به روز رسانی منظم نرم افزار، نظارت بر فضای دیسک، مدیریت صف چاپ، نظارت بر وضعیت چاپگر، تعمیر و نگهداری پیشگیرانه، اقدامات امنیتی، پشتیبان گیری و اسناد برای یک تجربه چاپ قابل اعتماد ضروری هستند.

مطلب پیشنهادی: DNS چیست؟ + نحوه عملکرد، تعریف و تغییر آن ها

4- چرا یک سازمان ممکن است به پرینت سرور نیاز داشته باشد؟

print server، مرکز اصلی سازماندهی و تخصیص وظایف چاپ به چاپگرهای مختلف در یک محیط شبکه است. با از بین بردن نیاز به اتصال مستقیم بین هر رایانه و هر چاپگر، کارایی فرآیند چاپ را ساده و افزایش می دهد. در ادامه دلایل محکمی برای استفاده از پرینت سرور وجود دارد:

مطلب پیشنهادی: انتقال ماشین فیزیکی به ماشین مجازی P2V چیست و چگونه انجام می شود؟

• مدیریت متمرکز چاپگر

با ترکیب عملیاتی مانند نصب درایور، پیکربندی چاپگر و نگهداری در یک مکان، print server مدیریت چاپگر را آسان‌تر می‌کند. این روش متمرکز تنظیمات یکنواخت چاپگر را در سراسر شبکه تضمین می‌کند و حجم کار را برای کاربران کاهش می‌دهد.

مطلب پیشنهادی: انواع کابل شبکه + کاربرد، مزایا و تنوع هرکدام

• بهره وری پیشرفته

با اولویت بندی مشاغل چاپی با توجه به نیازهای کاربر یا بخش ، سرورهای پرینت صف چاپ را به نوبت برای انجام عملیات مربوطه ارسال و پردازش کارهای چاپی را ساده می کنند. این کار به جلوگیری از اضافه بار چاپگر کمک می کند و تضمین می کند که اسناد فوری به موقع چاپ می شوند.

• امنیت پیشرفته

سرورهای پرینت علاوه بر محافظت در زیر فایروال شبکه، می‌توانند سیاست‌های امن چاپی مانند درخواست کدهای انتشار کار یا تأیید اعتبار پین را برای جلوگیری از دسترسی ناخواسته به داده‌های خصوصی اعمال کنند. این کار علاوه بر جلوگیری از چاپ غیرقانونی، اطلاعات حساس را نیز ایمن می کند.

• راه حلی مقرون به صرفه

سرورهای پرینت گزینه ای مقرون به صرفه برای شرکت ها و سازمان هایی با چندین چاپگر ارائه می دهند. سرورهای پرینت می توانند با متمرکز کردن مدیریت چاپگر و حذف نیاز به چندین اتصال مستقیم، کل هزینه های فناوری اطلاعات را کاهش دهند.

• مقیاس پذیری و انعطاف پذیری

سرورهای پرینت می توانند در صورت نیاز یک شرکت گسترش یابند. با افزایش تعداد کاربران یا چاپگرها، اضافه کردن دستگاه های بیشتری به سرور پرینت برای تحمل بار اضافی نسبتاً آسان است.

• مدیریت چاپگرهای متعدد از یک مکان متمرکز

این امر نظارت بر سلامت چاپگر، به‌روزرسانی نرم‌افزار و جلوگیری از تنگناها را برای چاپگرهایی که در یک اداره یا در سراسر ساختمان‌ها پخش می‌شوند، آسان‌تر می‌کند.

• بهبود کارایی

سرورهای پرینت می توانند صف هر چاپگر متصل را مدیریت کنند. همچنین آنها می‌توانند درخواست‌هایی را برای چاپگرهای محلی سریع‌تر ارسال کنند تا کاربران را زودتر به هدف خود برسانند.

5- نرم افزار پرینت سرور چیست؟

نرم افزار پرینت سرور برنامه ای است که رایانه را قادر می سازد به عنوان print server عمل کند. این نرم افزار کارهای چاپ را مدیریت می کند، آنها را در چاپگرهای شبکه توزیع می کند و وضعیت چاپگرها را نظارت می کند. نرم افزار پرینت سرور را می توان با سیستم عامل همراه کرد یا به عنوان یک محصول جداگانه خریداری کرد.

انواع مختلفی از نرم افزارهای سرور پرینت موجود است که هر کدام مجموعه ای از ویژگی های خاص خود را دارند. برخی از رایج ترین ویژگی ها عبارتند از:

  • نوبت کاری چاپ و مدیریت
  • نظارت بر وضعیت چاپگر
  • حسابداری شغلی
  • چاپ ایمن

نرم‌افزار سرور پرینت می‌تواند برای کسب‌وکارها و سازمان‌هایی با چاپگرهای متعدد ارزشمند باشد، اما بدون سطح مناسب برای زیرساخت یک شبکه بزرگ و پیچیده که به چاپگر اختصاصی نیاز دارد، می تواند برای آن کسب و کار خرابی بزرگی را به بار بیاورد، در غیر اینصورت با ایجاد زیرساخت مناسب برای شبکه، نرم افزار پرینت سرور می تواند به بهبود کارایی کار چاپ، کاهش هزینه های فناوری اطلاعات و افزایش امنیت کمک کند.

6- پروتکل های پرینت

مجموعه ای از دستورالعمل ها و قراردادها که به عنوان پروتکل های پرینت یا چاپ شناخته می شوند، نحوه ارتباط کامپیوترها و چاپگرها را کنترل می کنند. این پروتکل ها برای تضمین ارسال و دریافت دقیق کارهای چاپی ضروری هستند.
پرکاربردترین این پروتکل ها عبارتند از:

Line Printer Remote (LPR)

یک پروتکل قدیمی به نام LPR برای اولین بار برای سیستم های یونیکس ایجاد شد. حتی در حال حاضر، بسیاری از مردم هنوز از این پروتکل ساده استفاده می کنند LPR. با ارسال کامل کار چاپ به یک چاپگر عمل می کند. بنابراین، LPR ممکن است کند باشد، به ویژه برای عملیات هایی که حجم بالایی دارند.

پروتکل چاپ اینترنتی (IPP)

پروتکل جدیدتری که بر روی HTTP ساخته شده است، IPP نامیده می شود. این پروتکل پیچیده‌تر از LPR است و مزایای متعددی مانند توانایی نظارت و لغو عملیات دارد IPP.از محبوبیت زیادی برخوردار است و پروتکل توصیه شده برای چاپگرهای جدید است.

Server Message Block/Common Internet File System (SMB/CIFS)

در شبکه های ویندوز، فرآیند چاپ از طریق پروتکل اشتراک فایل شبکه SMB/CIFS امکان پذیر است. اگرچه SMB/CIFS یک پروتکل ساده و کاربرپسند است، اما فاقد قدرت LPR یا IPP است.

JetDirect

HP پروتکل اختصاصی معروف به JetDirect را ایجاد کرد. در حالی که به اندازه LPR یا IPP پشتیبانی نمی شود، اما یک پروتکل رایج برای چاپگرهای HP به حساب می آید.

TCP/IP

پرکاربردترین پروتکل شبکه در سراسر جهان TCP/IP است. این پروتکل برای مجموعه ی عظیمی از وظایف شبکه استفاده می شود که تنها یکی از آنها چاپ است. TCP/IP یک پروتکل قابل اعتماد برای چاپ در شبکه های سیمی و بی سیم است.

مطلب پیشنهادی: همه چیز درباره اتاق سرور استاندارد + چک لیست تجهیزات

7- مشکلات رایج پرینت سرور و راه حل های برطرف کردن آنها

چندین مشکل معمولی، مانند خطاهای چاپگر و مشکلات شبکه، ممکن است هنگام مدیریت سرورهای پرینت رخ دهد. این مشکلات می تواند چاپ را دشوار کرده و کاربران را ناامید کند. حفظ یک محیط چاپ موثر، مستلزم شناسایی و رفع سریع این مشکلات است.

اتصال به شبکه

تأیید اینکه سرور پرینت به صورت فیزیکی به شبکه متصل است، هنگام مواجه شدن با مشکل در اتصال شبکه print server، مهم است.
مطمئن شوید که سرور پرینت دارای یک آدرس IP فعال است و به درستی به شبکه متصل است. کابل های شبکه را از نظر آسیب بررسی کنید و مطمئن شوید که به طور ایمن وصل شده اند.

مطلب پیشنهادی: شبکه به زبان ساده علمی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

خرابی کار چاپ

خرابی کار چاپ می تواند به چند دلیل باشد، مانند تنظیمات نامناسب چاپگر، داده های چاپ نادرست، یا فضای ذخیره سازی ناکافی در print server.
صف چاپ روی سرور پرینت را بررسی کنید تا کارهای چاپی ناموفق یا تأخیر یافته را برای رفع خرابی های کار چاپ پیدا کنید. برای ایجاد فضا برای موقعیت های جدید و آزاد کردن منابع، کارهای متوقف شده را خاتمه دهید.

مطلب پیشنهادی: مانیتورینگ شبکه چیست و چه مزایایی دارد؟

مدیریت صف چاپ

برای جلوگیری از تأخیر در فعالیت‌های چاپ، مدیریت صف چاپ مؤثر است. برای اینکه گردش کار به آرامی جریان داشته باشد، مراقب صف چاپ باشید و کارهای گیر کرده یا ناموفق را لغو کنید.

مطلب پیشنهادی: مجازی سازی : تعریف، کاربرد، مزایا و برنامه ها

آسیب پذیری های امنیتی

سرورهای پرینت ممکن است در برابر نقص های امنیتی که داده های محرمانه را در معرض خطر قرار می دهد آسیب پذیر باشند. برای محافظت در برابر تهدیدات امنیتی، درایورهای چاپگر و سیستم عامل سرور پرینت را با جدیدترین به روز رسانی های امنیتی به طور منظم به روز کنید. برای دسترسی به شبکه و سرور چاپ رمزهای عبور امن ایجاد کنید. همیشه سرورهای خود را با فایروال ها و سایر ابزارهای امنیتی محافظت کنید.

مطلب پیشنهادی: 27 روش جلوگیری از حملات باج افزار

اشتراک گذاری این محتوا، پلتفرم خود را انتخاب کنید!
مطالب مرتبط دیگر:

  • استراتژی های دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان
استراتژی های دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان 2024

نوامبر 30, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: قبل از پرداختن به دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان بهتر است بدانید که برای یک مرکز درمانی، حفظ تعداد مناسبی از بیماران سودآور نباید خیلی سخت باشد، درست است؟ هنگامی که بیماران بالقوه با [...]

  • تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی محتوا
تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی محتوا

نوامبر 23, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: در دنیای کسب‌ و کار امروزی که رقابت فوق ‌العاده شدید است، بازاریابان مدرن با چالش های بسیاری روبرو هستند. رابط ‌های دیجیتالی، الگوریتم‌ های موتورهای جستجو و سلیقه مصرف کنندگان دائماً در [...]

  • هزینه دیجیتال مارکتینگ: عوامل تاثیرگذار و انواع قیمت گذاری
هزینه دیجیتال مارکتینگ: عوامل تاثیرگذار و انواع قیمت گذاری

نوامبر 23, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: با افزایش تقاضا برای بازاریابی دیجیتال، تعیین بودجه مناسب برای این خدمات می ‌تواند چالش ‌برانگیز باشد. اما نگران نباشید، ما به شما کمک خواهیم کرد. در این مقاله، به بررسی عواملی که [...]

  • انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ همراه با مثال واقعی
انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ همراه با مثال واقعی

نوامبر 9, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه:  قبل از پرداختن به انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ بهتر است بدانید زمانی که کاربران عبارتی مانند «ابزارهای همکاری آنلاین» را جستجو می کنند یا سؤالی مانند «چگونه می توانم یک فرآیند بررسی [...]

  • بهترین کمپین های بازاریابی دیجیتال در سال 2024
بهترین کمپین های بازاریابی دیجیتال در سال 2024

نوامبر 6, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: دنیای نوین و پیشرفته بازاریابی دیجیتال را با مجموعه ای از بهترین کمپین‌ های سال ۲۰۲۴ کاوش کنید. از به چالش‌ کشیدن تعصبات جنسیتی در ورزش تا استفاده از فناوری دیپ فیک مبتنی [...]

  • کاربرد هوش مصنوعی در دیجیتال مارکتینگ
کاربرد هوش مصنوعی در دیجیتال مارکتینگ

اکتبر 26, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: در شرایط تشدید رقابت در اینترنت، شناسایی اصلی ترین جهت گیری های استفاده از هوش مصنوعی برای بهینه سازی استراتژی های بازاریابی شرکت‌ها در محیط دیجیتال، اهمیت زیادی دارد. هوش مصنوعی به عنوان [...]

  • تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای
تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای

سپتامبر 25, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: در عرصه های تبلیغات، بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای، به عنوان دو روش متفاوت برای ترویج محصولات یا خدمات شناخته می شوند. هر یک از این روش ها، ویژگی های منحصر به [...]

  • اینترنت اشیاء چیست؟ تاریخچه، کاربرد، مزایا و ویژگی ها
اینترنت اشیاء چیست؟ تاریخچه، کاربرد، مزایا و ویژگی ها

آوریل 27, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: اینترنت اشیا (IoT) شبکه ای از اشیاء فیزیکی است که به حسگرها، نرم افزارها و سایر فناوری ها مجهز شده اند. این اشیا که به اینترنت متصل هستند، می توانند داده های بلادرنگ [...]

  • استوریج های SAN و NAS و DAS: مقایسه، مزایا و معایب
استوریج های SAN و NAS و DAS: مقایسه، مزایا و معایب

آوریل 8, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: تصمیم گیری در مورد سیستم ذخیره سازی مناسب، می تواند یک تصمیم پیچیده باشد، زیرا باید هزینه ها، ظرفیت های ذخیره سازی مورد نیاز و الزامات مقیاس پذیری را متعادل کند. سه گزینه [...]