تفاوت بین هاب، سوئیچ و روتر همراه با جدول عملکرد

تفاوت بین هاب، سوئیچ و روتر همراه با جدول عملکرد

مقدمه: وقتی در مورد سوئیچ، روتر و هاب صحبت می کنیم، این اصطلاحات اغلب به جای یکدیگر در حوزه شبکه استفاده می شوند، اما نادرست است. با وجود شباهت هایشان، آنها داده ها را به روش های مختلف پردازش می کنند. ابزارهای شبکه در ساخت یک شبکه مقاوم و فراهم کردن جریان مداوم ارتباط از یک سو به سوی دیگر بسیار حیاتی هستند. به همین دلیل از ابزارهای شبکه مانند هاب ها، سوئیچ ها و روترها استفاده می شود. این ابزارها به عنوان پل های شبکه شناخته می شوند چرا که دارای پورت های زیادی هستند و از آدرس های کنترل دسترسی رسانه (MAC) برای پذیرش و ارسال داده به دستگاه های مقصد استفاده می کنند. حتی زمانی که در یک دستگاه ترکیب می شوند، هر سه این ابزارها عملکرد متفاوتی دارند. به همین دلیل، مهم است که بر اساس نیاز خود بدانید کدام تجهیزات را انتخاب کنید. عملکردهای سه ابزار فوق کاملاً متنوع است، حتی اگر گاهی اوقات در یک دستگاه واحد ترکیب شوند. به همین دلیل، بسیاری از افراد در مورد تفاوت بین هاب، سوئیچ و روتر گیج می شوند. در این مقاله، مختصری از تفاوت های بین هاب، سوئیچ و روتر در مقابل یکدیگر را ارائه می دهیم تا به شما در درک بهتر تفاوت های آنها کمک کنیم.

تفاوت هاب، سوئیچ و روتر

شبکه های کامپیوتری به عنوان ستون فقرات ارتباط عمل می کنند و انتقال داده ها را بین دستگاه ها تسهیل می کنند و امکان اتصال یکپارچه را فراهم می کنند. در این شبکه‌ها، دستگاه‌های مختلفی نقش‌های اساسی را ایفا می‌کنند که هر کدام دارای عملکردهای متمایز و تأثیر بر عملکرد شبکه هستند. دستگاه‌ها: هاب‌ها، سوئیچ‌ها و روترها، سه بلوک اصلی زیرساخت شبکه هستند.

مطلب پیشنهادی: شبکه به زبان ساده علمی چیست

هاب ها، سوئیچ ها و روترها همه انواع رایج دستگاه هایی هستند که به اتصال یک شبکه کمک می کنند. از آنجا که آنها اغلب در یک دستگاه واحد ادغام می شوند، درک تمایز بین این موارد می تواند چالش برانگیز باشد. در برخی موارد، این اصطلاحات حتی ممکن است به جای هم استفاده شوند، اگرچه این نادرست است. کارکردها و کاربردهای این دستگاه ها با یکدیگر بسیار متفاوت است.

قطعا در بحث در مورد شبکه، ممکن است متوجه شوید که اصطلاحات “hub”، “switch” و “router” به جای یکدیگر استفاده می شوند، در حالی که نباید استفاده شوند. دلیل سردرگمی قابل درک است. علاوه بر ظاهر مشابه، هر سه دستگاه در امتداد ترافیک داده از طریق اتصالاتی به نام پورت ها عبور می کنند. به علاوه، با پیچیده‌تر شدن این دستگاه‌ها، تفاوت‌های عملکردی بین آنها همچنان محو می‌شود. برای درک تفاوت‌های میان هاب‌ها، سوئیچ‌ها و مسیریاب‌ها، نگاهی به نقش‌های اساسی و همچنین سطح هوش آنها کمک می‌کند. در ادامه، ما یک راهنمای ساده در مورد تفاوت بین هاب، سوئیچ و روتر ارائه می دهیم تا به شما در درک بهتر تفاوت آنها کمک کند.

مطلب پیشنهادی: خدمات پسیو شبکه

هاب چیست؟

هاب

هاب که گاهی به آن هاب شبکه نیز گفته می شود، دستگاهی است که برای اتصال چندین دستگاه به یک شبکه طراحی شده است. این به عنوان یک نقطه اتصال مشترک عمل می کند و یک دستگاه شبکه لایه فیزیکی در نظر گرفته می شود. عملکرد اصلی آن پیوند دادن چندین شبکه محلی (LAN) به یکدیگر است.

برای توضیحات بیشتر، هاب شبکه به عنوان یک نقطه مرکزی برای اتصال همه دستگاه های موجود در شبکه به یکدیگر عمل می کند. بسته ها در یکی از پورت های های متعدد آن دریافت می شوند، کپی می شوند و سپس به سایر پورت ها ارسال می شوند تا تمام نودهای LAN بتوانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند. این دستگاه دارای چندین پورت است. در واقع این یک تکرار کننده چند پورتی است. هزینه ی هاب کمتر از هزینه سوئیچ و روتر است. پهنای باند هاب بین تمام پورت های آن به اشتراک گذاشته می شود. ارتباط در هاب به صورت نیمه دو طرفه است.

مطلب پیشنهادی: خدمات پشتیبانی شبکه

هاب روی لایه 1 مدل مرجع OSI عمل می کند. این یک دستگاه ابتدایی است. هیچ هوشی برای تصمیم گیری درباره نحوه ارسال اطلاعات از یک منبع خاص به یک مقصد خاص ندارد. داده ها از طریق شبکه در تمام پورت های آن به جز پورتی که در آن دریافت شده است پخش می شوند. بنابراین، ارتباط امن نیست. همچنین شبکه ممکن است دچار ازدحام و برخورد شود.

مطلب پیشنهادی: انواع کابل شبکه

سوییچ چیست؟

سوئیچ

سوئیچ یک دستگاه شبکه است که چندین دستگاه را قادر می سازد تا در یک شبکه کامپیوتری به یکدیگر متصل شوند. این دستگاه با استفاده از یک لایه پیوند داده برای اتصال کار می کند. روش اصلی انتقال داده که توسط سوئیچ استفاده می شود، سوئیچینگ بسته است که به بسته های داده اجازه می دهد تا در سراسر اینترنت منتشر شوند.

به بیان دیگر، سوئیچ شبکه یک قطعه ی سخت افزاری است که اطلاعات را از یک شبکه دریافت کرده و آن ها را به شکل بسته های کوچک تقسیم و به ترتیب به مقصد ارسال می کند. سوئیچ نسخه ایی ارتقا یافته از هاب است که کارایی را بهبود می بخشد. آن همچنین به عنوان یک دستگاه شبکه مرکزی برای دستگاه هایی که از طریق آن سوئیچ به شبکه متصل شده اند، عمل می کند. سوئیچ ها دارای چندین پورت 8، 16، 24 و 48 می باشند. سوئیچ یک پل سریعتر با تعداد زیادی پورت است.

مطلب پیشنهادی: خدمات امنیت شبکه

هزینه ی سوئیچ بیشتر از هاب اما کمتر از روتر است. سوئیچ پهنای باند اختصاصی را برای تمام پورت های خود فراهم می کند. ارتباط در سوئیچ دو طرفه ی کامل است.
سوئیچ روی لایه 2 مدل مرجع OSI عمل می کند و یک دستگاه هوشمند است که می تواند تصمیم بگیرد اطلاعات را از یک منبع خاص به یک مقصد ارسال کند. این تصمیم بر اساس آدرس MAC دستگاه ها انجام می گیرد. سوئیچ جدول آدرس MAC را برای تمام دستگاه های متصل به آن ایجاد می کند و سپس از آن جدول برای ارسال فریم از یک منبع خاص به مقصد استفاده می کند. بنابراین، هنگامی که سوئیچ آدرس MAC دستگاه مقصد را یاد گرفت، ارتباط یکپارچه می شود و ارتباط امن است.

مطلب پیشنهادی: سوئیچ شبکه چیست؟

روتر چیست؟

روتر

روتر یک دستگاه شبکه است که به عنوان پل بین دو یا چند شبکه سوئیچ بسته عمل می کند. جدا از هدایت ترافیک داده بین شبکه ها، یک روتر همچنین چندین دستگاه را قادر می سازد تا یک اتصال اینترنتی واحد را به اشتراک بگذارند. این کار را با مسیریابی بسته های داده بین شبکه ها انجام می دهد.

به بیان دیگر روتر شبکه برای اتصال چندین شبکه به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرد. به طور معمول از آن به عنوان دروازه ای برای اتصال به یک شبکه ی دیگر استفاده می شود و اغلب برای فراهم کردن اتصالات WAN (شبکه های گسترده) استفاده می شود. هزینه روتر بیشتر از سوئیچ است.

مطلب پیشنهادی: آیا امنیت شبکه خانگی شما برقرار است؟

در مدل مرجع OSI، روتر روی لایه 3 عمل می کند. آن یک دستگاه هوشمند است که می تواند تصمیم بگیرد که اطلاعات را از یک منبع خاص به شبکه ی مقصد ارسال کند. این تصمیم بر اساس آدرس IP اختصاص داده شده به هر دستگاه متصل به شبکه، انجام می شود. روتر یک جدول مسیریابی ایجاد می کند، سپس از آن برای انتقال بسته ها از یک منبع به منبع دیگر استفاده می کند. همچنین بهترین مسیر را برای رسیدن به آدرس یک شبکه ی مقصد مشخص شده، تعیین می کند. روتر معمولاً فقط در صورت پیکربندی خاص داده ها، آن ها را ارسال می کند.

یک روتر در اساسی ترین نقش خود، به عنوان سوئیچ عمل می کند، مکان های دستگاههای فرستنده را یاد می گیرد و اطلاعات تنها از طریق اتصالات مورد نیاز ارسال می شوند. روتر تنها زمانی می تواند ارتباط برقرار کند که توسط آن راه اندازی شود. این به آن معناست که روتر به عنوان یک فایروال قابل اعتماد و موثر نیز استفاده می شود. اکنون که در مورد هر سه دستگاه بحث کردیم، زمان آن رسیده است که به مقایسه هاب و سوئیچ و روتر بپردازیم.

مطلب پیشنهادی: خدمات نصب و راه اندازی شبکه

جدول تفاوت بین هاب، سوئیچ و روتر

تفاوت اصلی بین هاب ها، سوئیچ ها، روترها و مودم ها در لایه مدل OSI است که در آن کار می کنند و عملکردهای خاص آنها. هاب ها در لایه فیزیکی کار می کنند، سوئیچ ها در لایه پیوند داده عمل می کنند، روترها در لایه شبکه کار می کنند و مودم ها در لایه فیزیکی هنگام تبدیل سیگنال های دیجیتال به سیگنال های آنالوگ برای انتقال از طریق کانال های ارتباطی کار می کنند.

مطلب پیشنهادی: خدمات اکتیو شبکه چیست؟

هاب ها و سوئیچ ها برای اتصال دستگاه ها به یک شبکه محلی استفاده می شوند، در حالی که روترها برای اتصال شبکه های مختلف به یکدیگر استفاده می شوند. مودم ها برای اتصال دستگاه ها به کانال های ارتباطی استفاده می شوند.

سوئیچ ها و روترها از نظر قابلیت هایشان از هاب ها و مودم ها پیشرفته تر هستند. سوئیچ ها می توانند به طور انتخابی ترافیک شبکه را برای کاهش تراکم شبکه هدایت کنند و همچنین می توانند از ویژگی های پیشرفته مانند VLAN و QoS پشتیبانی کنند. روترها می توانند عملکردهای پیشرفته تری مانند مسیریابی ترافیک شبکه بین شبکه های مختلف، NAT و فایروال انجام دهند.

مطلب پیشنهادی: فایروال چیست؟

جدول تفاوت بین هاب، سوئیچ و روتر

شماره هاب سوئیچ روتر
1 هاب یک دستگاه لایه فیزیکی است، یعنی لایه 1. سوئیچ یک دستگاه لایه پیوند داده است، یعنی لایه 2. روتر یک دستگاه لایه شبکه است، یعنی لایه 3.
2 یک هاب بر اساس پخش کار می کند. سوئیچ بر اساس آدرس MAC کار می کند. روتر بر اساس آدرس IP کار می کند.
3 هاب یک تکرار کننده چند پورت است که در آن سیگنالی که در ورودی هر پورت وارد می شود در خروجی همه پورت های موجود ظاهر می شود. سوئیچ یک دستگاه مخابراتی است که پیامی را از هر دستگاهی که به آن متصل است دریافت می کند و سپس پیام را فقط به دستگاهی که پیام برای آن در نظر گرفته شده است منتقل می کند. روتر هدر بسته دریافتی را می خواند و آن را به پورتی که برای آن در نظر گرفته شده ارسال می کند و مسیر را تعیین می کند. همچنین می تواند فیلتر و کپسوله سازی را انجام دهد.
4 هاب دستگاه هوشمندی نیست که ممکن است دارای تقویت کننده روی تکرار کننده باشد. سوئیچ دستگاهی هوشمند است که با بررسی آدرس، پیام را به دستگاه انتخابی ارسال می کند. یک روتر یک دستگاه پیچیده تر و هوشمندتر است زیرا می تواند آدرس IP را بخواند و بسته ها را به شبکه دیگری با آدرس IP مشخص هدایت کند. علاوه بر این روترها می توانند جداول آدرس بسازند که به تصمیم گیری در مسیریابی کمک می کند.
5 حداقل یک شبکه برای اتصال لازم است. حداقل یک شبکه برای اتصال لازم است. روتر برای اتصال به حداقل دو شبکه نیاز دارد.
6 هاب در مقایسه با سوئیچ و روتر ارزان تر است. سوئیچ یک دستگاه گران قیمت نسبت به هاب است. روتر دستگاهی نسبتاً بسیار گرانتر از هاب و سوئیچ است.
7 سرعت هاب اصلی 10 مگابیت بر ثانیه و هاب اینترنت مدرن 100 مگابیت بر ثانیه است. حداکثر سرعت 10 تا 100 مگابیت در ثانیه است. حداکثر سرعت برای بی سیم 1-10 مگابیت در ثانیه و حداکثر سرعت برای اتصالات سیمی 100 مگابیت در ثانیه است.
8 هاب ها در شبکه های LAN استفاده می شوند. سوئیچ در شبکه های LAN استفاده می شود. روترها در شبکه های LAN، MAN و WAN استفاده می شوند.

پیشرفت تکنولوژی و کمرنگ شدن مرزها

روترهای یکپارچه خطوط عملکردی بین روترها، سوئیچ ها و هاب ها را محو می کنند. اما آنها تنها دستگاه هایی نیستند که این کار را انجام می دهند. همانطور که سوئیچ ها هوشمندتر می شوند، برخی از وظایفی را بر عهده می گیرند که قبلاً به روتر نیاز داشتند. حتی هاب ها نیز هوشمندتر می شوند. گروه فنی مهندسی آکسایا می تواند به شما کمک کند انواع مختلف روترها، سوئیچ ها و هاب ها را مرتب کنید تا بتوانید بهترین راه حل مسیریابی را برای کسب و کار خود انتخاب کنید.

موارد مندرج در جدول فوق، تفاوت های بین هاب، سوئیچ و روتر هستند. اگرچه هاب ها یک جایگزین اساسی و مقرون به صرفه هستند، اما ممکن است به سرعت، ترافیک شبکه را کاهش دهند. سوئیچ ها بروزرسانی شده ی هاب ها هستند و می توانند عملکرد شبکه را افزایش دهند، اما اگر نیاز به اتصال شبکه های مختلف به یکدیگر داشته باشید، همچنان کافی نیستند. در این صورت به روتر نیاز خواهید داشت. از این رو، چه یک کاربر مبتدی یا یک مدیر شبکه باشید، درک مقایسه هاب در مقابل سوئیچ و در مقابل روتر برای ساخت یک شبکه قابل اعتماد و کارآمد ضروری است.

سوالات متداول

1- تفاوت بین روتر و سوئیچ و هاب چیست؟

روترها چندین شبکه را به هم متصل می کنند و بهترین مسیر را برای انتقال داده بر اساس آدرس های IP تعیین می کنند. سوئیچ ها دستگاه های درون یک شبکه را به هم متصل می کنند و با استفاده از آدرس های MAC، انتقال داده ها را به صورت کارآمد فعال می کنند. از سوی دیگر، هاب ها به سادگی داده ها را به همه دستگاه های متصل پخش می کنند.

هر دستگاه نقش منحصر به فردی را در ارتباطات شبکه ایفا می کند، روترها مدیریت اتصالات شبکه را انجام می دهند، سوئیچ ها ارتباط در سطح دستگاه را تسهیل می کنند و هاب ها اتصال اولیه را بدون قابلیت تصمیم گیری هوشمند فراهم می کنند.

2- تفاوت بین هاب و سوئیچ چیست؟

تفاوت اصلی بین هاب و سوئیچ این است که یک هاب در لایه فیزیکی (لایه 1) مدل OSI کار می کند و به سادگی داده ها را به همه دستگاه های متصل پخش می کند، در حالی که یک سوئیچ در لایه لینک داده (لایه 2) و به صورت انتخابی کار می کند و بر اساس آدرس های MAC داده ها را ارسال می کند که منجر به انتقال داده ی کارآمدتر و کاهش ازدحام شبکه می شود.

3- هاب یا سوئیچ کدام سریعتر است؟

یک سوئیچ به طور کلی سریعتر از یک هاب است. سوئیچ ها در لایه لینک داده (لایه 2) مدل OSI عمل می کنند و توانایی ارسال انتخابی بسته های داده بر اساس آدرس های MAC را دارند. سوئیچ این امکان را فراهم می کند که مسیرهای ارتباطی اختصاصی بین دستگاه ها ایجاد کند و در نتیجه انتقال داده ها سریعتر و کارآمدتر در یک شبکه انجام شود. در مقابل، هاب ها در لایه ی فیزیکی (لایه 1) عمل می کنند و به سادگی داده ها را به تمام دستگاه های متصل پخش می کنند، که منجر به تراکم بیشتر شبکه شده و ممکن است به کارایی کمتر منجر شود.

4- تفاوت بین هاب و سوئیچ چیست؟

پنج تفاوت اصلی بین هاب و سوئیچ به شرح زیر است:

  1. عملکرد: هاب ها داده ها را به همه ی دستگاه ها پخش می کنند، در حالی که سوییچ ها به طور انتخابی داده ها را بر اساس آدرس های MAC ارسال می کنند.
  2. پخش: هاب ها با برخورد داده ها باعث ازدحام شبکه می شوند، در حالی که سوئیچ ها با هدایت داده ها به گیرنده ی مقصد، ازدحام را کاهش می دهند.
  3. پهنای باند: هاب ها پهنای باند را بین دستگاه ها به اشتراک می گذارند که منجر به کاهش عملکرد می شود، در حالی که سوئیچ ها پهنای باند اختصاصی را برای انتقال کارآمد داده ارائه می دهند.
  4. امنیت: هاب‌ها فاقد ویژگی‌های امنیتی هستند و داده‌ها را آسیب‌پذیرتر می‌کنند، در حالی که سوئیچ‌ها با ارسال اطلاعات فقط به دستگاه مورد نظر، سطحی از امنیت را ارائه می‌دهند.
  5. هزینه: هاب ها به طور کلی ارزان تر هستند، اما سوئیچ ها ارتقا عملکرد و کارایی بیشتری را فراهم می کنند که باعث ارجحیت انتخاب شان برای شبکه های مدرن می شوند.

نتیجه گیری
به طور خلاصه، هاب‌ها، سوئیچ‌ها، روترها و مودم‌ها همگی دستگاه‌های شبکه‌ای ضروری هستند که نقش‌های متفاوتی را در اتصال دستگاه‌ها به شبکه و امکان برقراری ارتباط بین شبکه‌های مختلف ایفا می‌کنند. درک عملکردها و تفاوت‌های بین این دستگاه‌ها می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری آگاهانه هنگام راه‌اندازی و مدیریت شبکه کمک کند. چه کاربر خانگی باشید و چه مدیر شبکه، داشتن درک اولیه از این دستگاه ها می تواند به شما در عیب یابی مشکلات شبکه، بهبود عملکرد شبکه و اطمینان از اتصال شبکه قابل اعتماد کمک کند.

اگر کسی تخصص کمی در زمینه ی شبکه داشته باشد، ممکن است پس از شنیدن اصطلاحات سوئیچ، روتر و هاب سردرگم شده و نتواند بین آنها تفاوت قائل شود. درک این که چگونه یک دستگاه از دستگاه های دیگر متفاوت است می تواند به شما در انتخاب دستگاه مناسب برای شبکه کمک کند زیرا این دستگاه ها دارای ویژگی های متفاوتی هستند. آشنایی با تفاوت های بین هاب، سوئیچ و روتر به شما کمک می کند تا بهترین دستگاه را برای شبکه خود انتخاب کنید. پس از خواندن این مقاله، درک بهتری از هاب، سوئیچ و روتر در مقابل یکدیگر خواهید داشت و می توانید تجهیزات مورد نیاز خود را انتخاب کنید.

اشتراک گذاری این محتوا، پلتفرم خود را انتخاب کنید!
مطالب مرتبط دیگر:

  • استراتژی های دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان
استراتژی های دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان 2024

نوامبر 30, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: قبل از پرداختن به دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان بهتر است بدانید که برای یک مرکز درمانی، حفظ تعداد مناسبی از بیماران سودآور نباید خیلی سخت باشد، درست است؟ هنگامی که بیماران بالقوه با [...]

  • تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی محتوا
تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی محتوا

نوامبر 23, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: در دنیای کسب‌ و کار امروزی که رقابت فوق ‌العاده شدید است، بازاریابان مدرن با چالش های بسیاری روبرو هستند. رابط ‌های دیجیتالی، الگوریتم‌ های موتورهای جستجو و سلیقه مصرف کنندگان دائماً در [...]

  • هزینه دیجیتال مارکتینگ: عوامل تاثیرگذار و انواع قیمت گذاری
هزینه دیجیتال مارکتینگ: عوامل تاثیرگذار و انواع قیمت گذاری

نوامبر 23, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: با افزایش تقاضا برای بازاریابی دیجیتال، تعیین بودجه مناسب برای این خدمات می ‌تواند چالش ‌برانگیز باشد. اما نگران نباشید، ما به شما کمک خواهیم کرد. در این مقاله، به بررسی عواملی که [...]

  • انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ همراه با مثال واقعی
انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ همراه با مثال واقعی

نوامبر 9, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه:  قبل از پرداختن به انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ بهتر است بدانید زمانی که کاربران عبارتی مانند «ابزارهای همکاری آنلاین» را جستجو می کنند یا سؤالی مانند «چگونه می توانم یک فرآیند بررسی [...]

  • بهترین کمپین های بازاریابی دیجیتال در سال 2024
بهترین کمپین های بازاریابی دیجیتال در سال 2024

نوامبر 6, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: دنیای نوین و پیشرفته بازاریابی دیجیتال را با مجموعه ای از بهترین کمپین‌ های سال ۲۰۲۴ کاوش کنید. از به چالش‌ کشیدن تعصبات جنسیتی در ورزش تا استفاده از فناوری دیپ فیک مبتنی [...]

  • کاربرد هوش مصنوعی در دیجیتال مارکتینگ
کاربرد هوش مصنوعی در دیجیتال مارکتینگ

اکتبر 26, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: در شرایط تشدید رقابت در اینترنت، شناسایی اصلی ترین جهت گیری های استفاده از هوش مصنوعی برای بهینه سازی استراتژی های بازاریابی شرکت‌ها در محیط دیجیتال، اهمیت زیادی دارد. هوش مصنوعی به عنوان [...]

  • تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای
تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای

سپتامبر 25, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: در عرصه های تبلیغات، بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای، به عنوان دو روش متفاوت برای ترویج محصولات یا خدمات شناخته می شوند. هر یک از این روش ها، ویژگی های منحصر به [...]