تفاوت VMware ESXi و Hyper-V : راهنمای جامع

تفاوت VMware ESXi و Hyper-V : راهنمای جامع
توسط منتشر شده در : ژانویه 30, 2024دسته بندی: مقالات شبکهبدون دیدگاه on تفاوت VMware ESXi و Hyper-V : راهنمای جامعنمایش: 739
فهرست مطالب

مقدمه: قبل از آنکه بخواهیم به تفاوت VMware ESXi و Hyper-V بهتر است بدانید که در عصر فناوری امروز، مجازی سازی برای تمام کسب و کارها قابل دسترس است، اما تمام راه‌کارهای مجازی‌سازی یکسان ایجاد نمی‌شوند و آن راهکاری که برای یک کسب‌وکار عالی است ممکن است برای دیگری مناسب نباشد. مجازی‌سازی با استفاده از نرم‌افزار همان کاری را انجام می دهد که در گذشته فقط از طریق سخت‌افزارها قابل اجرا بود. یک سرور اختصاصی می تواند برنامه های زیادی را اجرا کند یا وب سایت های زیادی را میزبانی کند، اما اگر هر یک از آن برنامه‌ها یا وب‌سایت‌ها با افزایش ترافیک مواجه شوند یا به فضای ذخیره‌سازی اضافی نیاز داشته باشند، این نیازها به قیمت سایر برنامه‌ها تمام می‌شود.

مجازی سازی از هایپروایزرها برای ایجاد سرورهای مجازی مجزا بر روی سخت افزار فیزیکی موجود استفاده می کند. این امر اجازه می دهد تا منابع را به گونه ای تقسیم کنید که آنهایی که به فضای ذخیره سازی بیشتری نیاز دارند، مانند سایت ها یا برنامه های پرترافیک، بر سایر سرورها تأثیر نگذارند. در نتیجه، مجازی‌سازی یک راه عالی برای محافظت از شبکه، به حداکثر رساندن بازگشت سرمایه و استفاده ی حداکثری از منابع سرور بدون نیاز به خرید سخت‌افزار بیشتر است.

دو مورد از محبوب ترین ارائه دهندگان نرم افزار مجازی سازی VMware و Hyper-V هستند. هر دو هایپروایزر ابزارهای مورد نیاز برای مجازی سازی و مدیریت زیرساخت را فراهم می کنند. در حالی که محصولات اصلی مجازی سازی آنها بسیار شبیه به هم هستند، افزونه های حیاتی مانند Hyper-V System Center و VMware ESXi کاملاً متفاوت هستند. در ادامه قصد داریم که به تفاوت بین VMware ESXi و Hyper-V بپردازیم تا بدانید کدام یک بهتر عمل می کنند.

مطالب پیشنهادی: مجازی سازی : تعریف، کاربرد، مزایا و برنامه ها
مطلب پیشنهادی: ESXi چیست؟ + مزایا، عملکرد و نحوه راه اندازی VMware ESXi

Hyper-V چیست؟

Hyper-V سیستم مجازی سازی ارائه شده توسط مایکروسافت است. Hyper-V که در ابتدا مجازی سازی ویندوز سرور نامیده می شد، در سال 2008 منتشر شد و برای ایجاد ماشین های مجازی (VM) با ویندوز خدمت می کرد. Hyper-V یک هایپروایزر (bare-metal) است زیرا مستقیماً روی سخت افزار، زیر سیستم عامل یا سایر اجزای مجازی شده کار می کند.

Hyper-V سریع و مقیاس پذیر است به دلیل معماری میکرو هسته ای که به سرویس هایش اجازه می دهد مستقل از لایه ی سخت افزاری اجرا شوند. به همین دلیل، Hyper-V انعطاف پذیر و کارآمد است و به کاربران ویندوز عملکرد و مدیریت عالی را ارائه می دهد.

از آنجا که مایکروسافت Hyper-V را ایجاد کرده است، برای کار با محصولات و خدمات آنها طراحی شده است. علاوه بر این، Hyper-V می‌تواند سرورهای مجازی را بدون خرابی، حتی در محیط‌های مختلف، جابجا یا پورت کند.

Hyper-V محدودیت ها و معایبی دارد. به عنوان مثال، Hyper-V در روزهای اولیه از لینوکس پشتیبانی نمی کرد، اگرچه در حال حاضر از لینوکس پشتیبانی می کند. در نتیجه، می‌توانید ماشین‌های مجازی لینوکس را روی Hyper-V راه‌اندازی و استقرار دهید.

مطلب پیشنهادی: لینوکس چیست؟ (راهنمای کامل اجزا، کاربردها، کارکرد، مزایا و …)

هر شرکتی که بخواهد زیرساخت فناوری اطلاعات خود را توسعه دهد، می‌تواند از Hyper-V به عنوان یک پلتفرم مجازی‌سازی استفاده کند.

توجه به این نکته مهم است که در یک محیط Hyper-V، سیستم عامل میزبان به عنوان “VM والد” (parent VM) در نظر گرفته می شود، در حالی که VM های مهمان که روی سایر سیستم عامل ها اجرا می شوند به عنوان “فرزند” (children) در نظر گرفته می شوند. با وجود به اشتراک گذاشتن منابع سرور، VMهای والد و مهمان منابع خود را توسط خود VM والد تخصیص می دهند. برای اتصال ارائه دهنده ی خدمات مجازی سازی ماشین مجازی مادر به سرویس گیرنده ی ماشین مجازی مهمان، از VMBus استفاده می کند. با وجود ابن ویژگی دیگر نیازی به مدیریت بر روی VMهای مادر یا مهمان نیست.

مطلب پیشنهادی: همه چیز درباره اتاق سرور استاندارد + چک لیست تجهیزات

VMware ESXi چیست؟

VMware که در سال 1998 راه اندازی شد، اولین نرم افزار مجازی سازی بود که وارد بازار شد. راهکار مجازی سازی که در VMware با Hyper-V قابل مقایسه است ESXi نام دارد. مانند پیشنهاد مایکروسافت، VMware ESXi اجازه مجازی‌سازی ماشین‌های دسکتاپ (لینوکس و ویندوز) و سرورها را می‌دهد و به کسب‌وکارها در هر اندازه حداکثر انعطاف‌پذیری را برای زیرساخت‌های فناوری اطلاعات خود می‌دهد. VMware که در ابتدا برای بازارهای میانی (mid-market) ساخته شده بود، به شرکت ها نیز خدمت می کند و یکی از محبوب ترین مجموعه های کاربردی مجازی سازی است.

VMware انعطاف پذیر است و از سیستم عامل ها و برنامه های مختلف حتی در یک دستگاه پشتیبانی می کند. VMware برای کمک به کاهش هزینه های مرکز داده، بهبود کارایی سخت افزار موجود و کمک به فناوری های قدیمی تر برای یافتن عمر طولانی از طریق مجازی سازی ساخته شده است.

مطلب پیشنهادی: باج افزار چیست؟ + تاریخچه، انواع و روش های مقابله

5 تفاوت VMware ESXi و Hyper-V

در حالی که Hyper-V مزایای زیادی را به کاربران ارائه می دهد، محدودیت های خاصی در مقایسه با VMware دارد. در ادامه به بررسی پنج دلیلی که VMware به جای Hyper-V در اکثر تجارت ها استفاده می شود، خواهیم پرداخت.

مطلب پیشنهادی: انواع کابل شبکه + کاربرد، مزایا و تنوع هرکدام

1. قالب (Templates)

قالب ها روشی عالی برای انجام وظایف و فعالیت های روزمره بدون شروع از صفر هستند. قالب‌های VMware به خودکارسازی فرآیند ایجاد ماشین‌های مجازی کمک می‌کنند. این موضوع شامل چندین قالب داخلی است که می توانید از آنها برای ایجاد ماشین های مجازی استفاده کنید همچنین پس از ایجاد در VMware، در صورت نیاز دوباره قابل استفاده هستند.

قالب ها شامل گزینه هایی برای سیستم عامل ها، برنامه ها و پیکربندی های سخت افزاری مختلف می باشند. این گزینه ها ایجاد یک ماشین مجازی را که به طور خاص برای نیازهای شما طراحی شده است آسان می کند. قالب هایی که برای اولین بار ایجاد شوند، می توان آنها را به طور مکرر استفاده کرد.

در حالی که VMware شامل قالب های از پیش ساخته شده است، Hyper-V چنین نیست. به طور معمول در Hyper-v شما باید تمام ماشین های مجازی خود را از ابتدا ایجاد کنید، این کار ممکن است برای کاربران مبتدی وقت گیر و دشوار باشد. با این حال، راه‌های دستی برای ایجاد اتوماسیون در Hyper-V وجود دارد.

مطلب پیشنهادی: انتقال ماشین فیزیکی به ماشین مجازی P2V چیست و چگونه انجام می شود؟

2. ابزارهای مدیریت برنامه (Superior Application Management)

مقایسه ی مدیریت برنامه در VMware و Hyper-V دشوار است، زیرا هر دو پلتفرم مجازی سازی عملکردهای مشابهی را ارائه می دهند. علاوه بر این، هر دو پلتفرم این امکان را می دهند که همه برنامه های خود را از یک مکان واحد مدیریت کنید.

با این حال، یکی از مزیت های VMware این است که طیف وسیع تری از ابزارهای مدیریتی، از جمله vRealize Operations Manager و vCenter را ارائه می دهد. ابزارهای اضافی به VMware برتری می دهند زیرا به تطبیق پذیری مدیریت مربوط می شود.

مطلب پیشنهادی: DNS چیست؟ + نحوه عملکرد، تعریف و تغییر آن ها

3. انعطاف پذیری داخلی (Built-In Resilience)

VMware Fault Tolerance (FT) یکی از ویژگی های VMware است که یک ماشین مجازی تکراری را در یک سرور میزبان جداگانه ایجاد می کند. این انعطاف پذیری داخلی بزرگترین دلیل برای انتخاب VMware ESXi به جای Hyper-V به عنوان فناوری مجازی سازی است. اگر ماشین مجازی اولیه از کار بیفتد، ماشین مجازی FT کنترل می‌شود و به کار خود ادامه می‌دهد و اطمینان حاصل می‌کند که عملیات تجاری شما قطع نمی‌شود.

در صورت بروز دادن خطا، سیستم‌هایی با حداکثر چهار هسته می‌توانند در صورت خرابی سخت‌افزار، ماشین‌های مجازی را بدون توقف به یک گره ی دوم (node) منتقل کنند. متأسفانه، Hyper-V این قابلیت را نمی دهد، که می تواند برای مشاغلی که نمی توانند حتی یک لحظه از کار افتادگی را تحمل کنند، حیاتی باشد.

مطلب پیشنهادی: سرور vCenter چیست؟ راهنمای کامل

4. سیستم عامل های پشتیبانی شده

VMware و Hyper-V از لینوکس، ویندوز و سیستم عامل های مختلف دیگر پشتیبانی می کنند. یک تفاوت مهم این است که VMware ESXi از macOS پشتیبانی می کند، که Hyper-V از آن پشتیبانی نمی کند. برای سازمان هایی که از macOS استفاده می کنند، این یک عامل مهم در تصمیم گیری به حساب می آید.

مطلب پیشنهادی: DRS چیست؟ چگونه کار می کند + مزایا و کاربردها

5. کارایی سخت افزار و مقیاس پذیری

VMware به دلیل پشتیبانی در استفاده از حافظه کارآمدتر است. این ویژگی به برنامه ها و سرویس های بیشتری اجازه می دهد تا به طور همزمان بدون تمام شدن حافظه اجرا شوند.

در حالی که Hyper-V از حافظه بیشتری در سرور میزبان پشتیبانی می کند، VMware از حداکثر تخصیص حافظه در هر VM پشتیبانی می کند. علاوه بر این، VMware انعطاف پذیری بیشتری با استفاده از CPU ارائه می دهد و به شما این امکان را می دهد که منابع را به بهترین نحو برای موارد استفاده منحصر به فرد خود اختصاص دهید.

هنگامی که به مقیاس پذیری فکر می کنیم، داشتن حداکثر توان محاسباتی بسیار مهم است زیرا برنامه های کاربردی مدرن برای عملکرد صحیح نیاز به اسب بخار پردازش بیشتری نسبت به قبل دارند. و در حالی که Hyper-V در مورد نحوه ی آدرس دهی و تطبیق حافظه ی فیزیکی در حین تهیه برنده است، VMware در مورد تعداد پردازنده های مستقر در هر میزبان برتری دارد.

مطلب پیشنهادی: پرینت سرور چیست؟ + انواع، مزایا، نحوه عملکرد و مشکلات

Hyper-V به 512 هسته منطقی در هاست محدود شده است، در حالی که ESXi به 768 هسته محدود شده است که 50 درصد افزایش دارد. مقیاس پذیری به محیطی نیاز دارد که قابلیت های عملکردی لازم را برای برآورده کردن تمام خواسته های شما ارائه دهد.

مطلب پیشنهادی: کلون (Clone) در مجازی سازی چیست؟ + انواع، مزایا و معایب

جمع بندی

مانند بسیاری از فناوری‌ها، برخی موقعیت‌ها وجود دارند که یک ابزار می‌تواند تصمیمی عالی باشد و موقعیت‌هایی وجود دارد که فقدان ویژگی‌ها یا عملکرد همان ابزار می‌تواند باعث شکست شود. تصمیمی که امروز گرفته می‌شود احتمالاً برای سال‌ها بر کسب‌وکار تأثیر می‌گذارد. هر دو پلتفرم های ESXi و Hyper-V دارای مزایا و معایبی هستند. در نهایت، تصمیمی که شما برای زیرساخت فناوری اطلاعات خود می گیرید به پشتیبانی از سرورهای مجازی مورد استفاده، برنامه‌ها و سیستم عاملی که استفاده می‌کنید و ظرفیت پردازشی مورد نیاز شما بستگی دارد.

مطلب پیشنهادی: سوئیچ شبکه چیست و چگونه کار می کند؟

Hyper-V در بسیاری از موارد برای بسیاری از مشاغل، عالی عمل می کند. با این حال، VMware همچنین مزایایی را ارائه می دهد که آن را به یک انتخاب عالی تبدیل می کند. مزایای VMware در تهیه، مقیاس‌پذیری و سیستم‌های فایل برتر، یک مورد واضح برای VMware ESXi است. در این محتوا سعی کردیم به بررسی تفاوت VMware ESXi و Hyper-V پرداخته امیدواریم مفید واقع شده باشد.

اشتراک گذاری این محتوا، پلتفرم خود را انتخاب کنید!
مطالب مرتبط دیگر:

  • اینترنت اشیاء چیست؟ تاریخچه، کاربرد، مزایا و ویژگی ها
اینترنت اشیاء چیست؟ تاریخچه، کاربرد، مزایا و ویژگی ها

آوریل 27, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: اینترنت اشیا (IoT) شبکه ای از اشیاء فیزیکی است که به حسگرها، نرم افزارها و سایر فناوری ها مجهز شده اند. این اشیا که به اینترنت متصل هستند، می توانند داده های بلادرنگ [...]

  • استوریج های SAN و NAS و DAS: مقایسه، مزایا و معایب
استوریج های SAN و NAS و DAS: مقایسه، مزایا و معایب

آوریل 8, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: تصمیم گیری در مورد سیستم ذخیره سازی مناسب، می تواند یک تصمیم پیچیده باشد، زیرا باید هزینه ها، ظرفیت های ذخیره سازی مورد نیاز و الزامات مقیاس پذیری را متعادل کند. سه گزینه [...]

  • بهترین شیوه های ایمیل مارکتینگ حوزه پزشکی و درمان
بهترین شیوه های ایمیل مارکتینگ حوزه پزشکی و درمان

آوریل 3, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: مراکز درمانی و گروه های تخصصی معمولاً تیم های بازاریابی اختصاصی برای کمک به رشد کسب و کار خود ندارند. بنابراین ایمیل مارکتینگ گزینه خوبی است  و درواقع یک سرمایه گذاری نسبتاً معقول [...]

  • فایروال چیست؟ انواع، ساختار، کاربرد و روش های تحویل
فایروال چیست؟ انواع، ساختار، کاربرد و روش های تحویل

مارس 9, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: فایروال یک دستگاه امنیت شبکه است که ترافیک ورودی و خروجی را بر اساس سیاست های امنیتی از پیش تعیین شده‌ی یک سازمان، نظارت و فیلتر می کند. در ساده ترین حالت، فایروال [...]