تفاوت VMware HA و VMware DRS چیست؟

تفاوت VMware HA و VMware DRS چیست؟
توسط منتشر شده در : ژانویه 31, 2024دسته بندی: مقالات شبکهبدون دیدگاه on تفاوت VMware HA و VMware DRS چیست؟نمایش: 711

مقدمه: هایپروایزرهای VMware سازمان ها را قادر می سازند تا چندین ماشین مجازی را بر روی سرور اجرا کنند که نیازهای تجاریشان برآورده شود، با این وجود، خطراتی نیز وجود دارد از جمله خرابی تمام ماشین های مجازی روی host و توزیع نامتعادل منابع بین ماشین های مجازی. برای حل این مشکلات، VMware ابزارهای مختلفی را برای جلوگیری از خرابی host ارائه می‌کند، دو مورد از آنها (HA) High Availability و Distributed Resource Scheduler (DRS) هستند که برای به حداقل رساندن خرابی‌ها و اطمینان از عملکرد مداوم ماشین‌های مجازی در موقعیت‌های مختلف ساخته شده‌اند، اما این ابزارها برای موارد استفاده ی متفاوت در نظر گرفته شده اند. اکنون سوال این است که VMware DRS دقیقا چه هستند، چه کاری انجام می دهند و چگونه با اجرای هر دو در محیط vSphere خود سود می برید؟ در این محتوا به بررسی تفاوت VMware HA و VMware DRS می پردازیم با ماه همراه باشید.

vSphere Cluster چیست؟

یک کلاستر vSphere مجموعه ای از هاست های ESXi متصل است که منابع سخت افزاری مانند پردازنده، حافظه و ذخیره سازی را به اشتراک می گذارند. کلاسترهای VMware vSphere به صورت مرکزی در vCenter مدیریت می شوند. هاست های ESXi که اعضای کلاستر هستند گره های کلاستر نیز نامیده می شوند. دو نوع کلاستر vSphere وجود دارد:

  • vSphere High Availability (VMware HA)
  • Distributed Resource Scheduler(DRS)

مطلب پیشنهادی: مجازی سازی چیست؟
مطلب پیشنهادی: ESXi چیست؟ + مزایا، عملکرد و نحوه راه اندازی VMware ESXi

VMware HA چیست؟

VMware vSphere High Availability (HA) یک ویژگی از کلاستر vSphere است که به طور خودکار VM (ماشین مجازی) شکست خورده را در هاست دیگری از سرور راه اندازی مجدد می کند. vSphere HA به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا تقریباً برای هر برنامه‌ای در هاست ESX/ESXi دسترسی بالایی به دست آورند، بنابراین RTO را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. همچنین حالت تعمیر و نگهداری را برای سرورهای هاست از کار افتاده فعال می کند.

مطلب پیشنهادی: شبکه به زبان ساده علمی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

vSphere HA چگونه کار می کند؟

VMware vSphere HA تمام سرورهای هاست را در کلاستر نظارت می‌کند . VMware HA فرض می‌کند که اگر هاست طبق پروتکل ها عمل نکند و VM نتواند با دستگاه ذخیره‌سازی ارتباط برقرار کند، خراب شده است، سپس VM را روی یک هاست سالم در کلاستر مجددا راه اندازی می‌کند.

زمان خرابی شامل زمان راه اندازی مجدد یک ماشین مجازی در هاست جدید، تقویت سیستم عامل و بارگیری برنامه های مورد نیاز است.

مطلب پیشنهادی: همه چیز درباره اتاق سرور استاندارد + چک لیست تجهیزات

vSphere DRS چیست؟

VMware vSphere Distributed Resource Scheduler (DRS) یک ویژگی از کلاستر vSphere است که عملکرد VM را بهینه و متعادل می کند. DRS بار روی سرورهای ESXi و ماشین‌های مجازی درون کلاستر را نظارت می‌کند و اگر متوجه یک هاست یا VM بیش از حد بارگذاری شده شود، ماشین مجازی را به هاستی با منابع سخت‌افزاری کافی منتقل می‌کند.

vSphere DRS تضمین می کند که ماشین های مجازی در حال اجرا در کلاستر vSphere دارای منابع برابر برای اجرای موثر و کارآمد هستند.

مطلب پیشنهادی: DRS چیست؟ چگونه کار می کند + مزایا و کاربردها

vSphere DRS چگونه کار می کند؟

vSphere DRS به طور پیش فرض هر 5 دقیقه یک بار بررسی بار میزبان ESXi و VM را انجام می دهد. اگر الگوریتم DRS در نظر بگیرد که تقاضای منابع در کلاستر به شدت تغییر کرده است یا آفلاین است، vMotion، ابزار انتقال زنده VMware را راه‌اندازی می‌کند تا ماشین‌های مجازی را بدون وقفه در سرویس‌ها به هاست دیگری منتقل کند.

مطلب پیشنهادی: سرور vCenter چیست؟ راهنمای کامل

تفاوت VMware HA و DRS چیست؟

VMware HA و DRS هر دو به طرق مختلفی از خرابی هاست جلوگیری می کنند VMware HA . از برنامه‌های در حال اجرا در منابع بدون گزینه Failover محافظت می‌کند، بنابراین در دسترس بودن مداوم VM را تضمین می‌کند، در حالی که VMware DRS منابع را مدیریت می‌کند و بارهای کاری را در کلاستر vSphere متعادل می‌کند تا مطمئن شود هر میزبان و ماشین مجازی منابع کافی دارند.

این دو فناوری مکمل یکدیگر هستند، بنابراین بهتر است آنها را با هم در یک کلاستر vSphere استفاده کنید تا Failover خودکار را با تعادل منابع ترکیب کنید.

مطلب پیشنهادی: پرینت سرور چیست؟ + انواع، مزایا، نحوه عملکرد و مشکلات

استفاده از VMware HA برای بهینه سازی و متعادل کردن

VMware HA یک فناوری است که از برنامه ها در برابر خرابی سرور هاست محافظت می کند. اگر ماشین مجازی که یک برنامه روی آن اجرا می شود از کار بیفتد، ماشین مجازی به طور خودکار روی هاست دیگری راه اندازی مجدد می شود. VMware HA می‌تواند تقریباً برای هر برنامه‌ای در دسترس باشد، اما مخصوصاً برای برنامه‌هایی که فاقد قابلیت‌های بومی HA هستند، مناسب است.

VMware HA با نظارت بر سرورهای میزبان در یک منبع کار می کند تا اطمینان حاصل کند که سیستم می تواند خرابی هر هاست را تشخیص دهد.
از جمله ویژگی های کلیدی VMware HA توانایی آن در تشخیص خودکار خرابی سرور و راه اندازی مجدد خودکار یک ماشین مجازی است. علاوه بر این، VMware HA بررسی منابع را انجام می دهد تا مطمئن شود که ظرفیت کافی در زمانی که یک VM باید به هاست دیگری خراب شود، در دسترس خواهد بود.

مطلب پیشنهادی: کلون (Clone) در مجازی سازی چیست؟ + انواع، مزایا و معایب

استفاده از VMware DRS برای نظارت بر ماشین های مجازی و سرورها

VMware ، DRS را برای اطمینان از عملکرد بهینه VM طراحی کرده است. VMware DRS با توزیع خودکار VM ها در هاست های vSphere بر اساس ویژگی های بار کاری به این امر دست می یابد. این کار تضمین می‌کند که ماشین‌های مجازی منابع هاست را به شیوه‌ای عادلانه مصرف می‌کنند.

DRS قادر است از عوامل دیگری فراتر از ظرفیت هاست هنگام متعادل کردن حجم کار VM استفاده کند. مدیران همچنین می توانند DRS را برای بهینه سازی مصرف انرژی پیکربندی کنند. اگر DRS تشخیص دهد که منابع هاست موجود بیش از نیازهای VM است، می تواند به طور خودکار هاست ها را در حالت آماده به کار قرار دهد تا مصرف برق را کاهش دهد. همچنین اگر بعداً به منابع آنها نیاز شد، مدیران می توانند همان هاست ها را دوباره آنلاین کنند.

DRS معمولاً به عنوان یک ابزار در دسترس، به بازار عرضه نمی‌شود، اما می‌تواند به مدیران کمک کند تا بارهای کاری حیاتی را به صورت آنلاین در شرایط ناموفق نگه دارند. DRS دائماً هاست های درون یک کلاستر را نظارت می کند تا در صورت لزوم بتواند بار کاری را مجدداً متعادل کند. این فرآیند نظارت، DRS را قادر می‌سازد تا تشخیص دهد که هاست ‌های جدیدی را به یک کلاستر اضافه می‌کند یا زمانی که گره‌های کلاستر موجود آفلاین می‌شوند.

مطلب پیشنهادی: تفاوت VMware ESXi و Hyper-V : راهنمای جامع

استفاده از VMware HA و DRS با هم

علاوه بر تفاوت VMware HA و VMware DRS بهتر است به بررسی عملکرد این دو با هم نیز بپردازیم. VMware HA و DRS رقیب نیستند، آنها مکمل یکدیگر هستند و شما می توانید از VMware DRS و HA در یک کلاستر vSphere استفاده کنید تا از میزان دسترسی بالا برای VM ها و متعادل کردن حجم کاری در صورت راه اندازی مجدد VM ها توسط HA در هاست های ESXi دیگر استفاده کنید. توصیه می‌شود که از هر دو فناوری در کلاسترهای vSphere که در محیط‌های تولیدی اجرا می‌شوند برای Failover خودکار و تعادل بار استفاده کنید.

هنگامی که یک هاست ESXi از کار می افتد، خرابی VM توسط HA آغاز می شود و VM ها در هاست های دیگر مجددا راه اندازی می شوند. اولویت اول در این شرایط، در دسترس قرار دادن ماشین های مجازی است. اما پس از مهاجرت VM، برخی از هاست های ESXi می توانند بیش از حد بارگذاری شوند، که تأثیر منفی بر ماشین های مجازی در حال اجرا بر روی آن هاست خواهد داشت.

VMware DRS استفاده از منابع را در هر میزبان در یک کلاستر بررسی می کند و توصیه هایی را برای منطقی ترین حالت قرار دادن ماشین های مجازی پس از یک شکست ارائه می دهد. در نتیجه، همیشه می‌توانید مطمئن باشید که منابع کافی برای ماشین‌های مجازی پس از شکست، برای اجرای بارهای کاری با عملکرد مناسب وجود دارد. با فعال کردن VMware DRS و HA می توانید کلاستر موثرتری داشته باشید.

مطلب پیشنهادی: لینوکس چیست؟ (راهنمای کامل اجزا، کاربردها، کارکرد، مزایا و …)

جمع بندی:

VMware HA (High Availability) و VMware DRS (Distributed Resource Scheduler) دو ابزار کلیدی در محیط‌های مجازی‌سازی VMware هستند. HA به صورت خودکار ماشین‌های مجازی را به دستگاه‌های مجازی دیگر منتقل می‌کند تا در صورت خرابی یا از دست دادن یک نود، کاربران تحت تاثیر قرار نگیرند. DRS همچنین در نظر دارد که منابع هر نود چگونه مورد استفاده قرار می‌گیرد و بار کاری میان نودها را تنظیم می‌کند تا کارایی و بهینگی سیستم را افزایش دهد. به طور خلاصه، VMware HA برای اطمینان از در دسترس بودن ماشین‌های مجازی استفاده می‌شود در حالیکه DRS برای بهبود استفاده از منابع درون یک خوشه مجازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این محتوا به بررسی کامل تفاوت VMware HA و VMware DRS پرداخته و نحوه عملکرد و کاربرد هریک را به همراه ویژگی ها، مزایا و معایب هریک توضیح دادیم.

اشتراک گذاری این محتوا، پلتفرم خود را انتخاب کنید!
مطالب مرتبط دیگر:

  • اینترنت اشیاء چیست؟ تاریخچه، کاربرد، مزایا و ویژگی ها
اینترنت اشیاء چیست؟ تاریخچه، کاربرد، مزایا و ویژگی ها

آوریل 27, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: اینترنت اشیا (IoT) شبکه ای از اشیاء فیزیکی است که به حسگرها، نرم افزارها و سایر فناوری ها مجهز شده اند. این اشیا که به اینترنت متصل هستند، می توانند داده های بلادرنگ [...]

  • استوریج های SAN و NAS و DAS: مقایسه، مزایا و معایب
استوریج های SAN و NAS و DAS: مقایسه، مزایا و معایب

آوریل 8, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: تصمیم گیری در مورد سیستم ذخیره سازی مناسب، می تواند یک تصمیم پیچیده باشد، زیرا باید هزینه ها، ظرفیت های ذخیره سازی مورد نیاز و الزامات مقیاس پذیری را متعادل کند. سه گزینه [...]

  • بهترین شیوه های ایمیل مارکتینگ حوزه پزشکی و درمان
بهترین شیوه های ایمیل مارکتینگ حوزه پزشکی و درمان

آوریل 3, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: مراکز درمانی و گروه های تخصصی معمولاً تیم های بازاریابی اختصاصی برای کمک به رشد کسب و کار خود ندارند. بنابراین ایمیل مارکتینگ گزینه خوبی است  و درواقع یک سرمایه گذاری نسبتاً معقول [...]

  • فایروال چیست؟ انواع، ساختار، کاربرد و روش های تحویل
فایروال چیست؟ انواع، ساختار، کاربرد و روش های تحویل

مارس 9, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: فایروال یک دستگاه امنیت شبکه است که ترافیک ورودی و خروجی را بر اساس سیاست های امنیتی از پیش تعیین شده‌ی یک سازمان، نظارت و فیلتر می کند. در ساده ترین حالت، فایروال [...]