سرور vCenter چیست؟ راهنمای کامل

سرور vCenter چیست؟ راهنمای کامل
توسط منتشر شده در : ژانویه 10, 2024دسته بندی: مقالات شبکهبدون دیدگاه on سرور vCenter چیست؟ راهنمای کاملنمایش: 1119

مقدمه: VMware vCenter Server یک نرم افزار نظارت متمرکز و مدیریت منابع برای زیرساخت مجازی VMware vSphere است. سرور VMware vCenter وظایف مختلفی از جمله تهیه و تخصیص منابع، نظارت بر عملکرد، اتوماسیون گردش کار و مدیریت امتیازات کاربر را انجام می دهد. VMware vCenter Server یک مدیر vSphere را قادر می سازد تا چندین سرور ESXi و ماشین های مجازی (VM) را از طریق یک کنسول مدیریت کند. بسیاری از ویژگی های کلیدی vSphere، از جمله VMware Distributed Resource Scheduler (DRS)، vSphere High Availability (HA)، vSphere Fault Tolerance (FT) و VMware vMotion، برای عملکرد به سرور vCenter نیاز دارند. در این مطلب می خواهیم بررسی کنیم که سرور vCenter چیست؟ با ما همراه باشید.

سرور vCenter چیست؟

سرور vCenter برنامه ای است که به شما امکان می دهد زیرساخت vSphere خود را از یک مکان متمرکز مدیریت کنید. vCenter به عنوان یک نقطه مدیریت مرکزی برای میزبان های ESXi و ماشین های مجازی مربوط به آنها عمل می کند.

مطلب پیشنهادی: مجازی سازی چیست؟

سرور vCenter در سرور اصلی یک مرکز داده مجازی نصب شده است و به عنوان مجازی سازی یا مدیر ماشین مجازی برای آن محیط عمل می کند. همچنین مدیران مرکز داده و یک کنسول مدیریت مرکزی را برای مدیریت تمام ماشین های مجازی سیستم فراهم می کند.

vCenter مرکز مجازی اطلاعات آماری مورد استفاده از منابع هر ماشین مجازی را فراهم می کند و توانایی مقیاس و تنظیم محاسبات، حافظه، ذخیره سازی و سایر عملکردهای مدیریت منابع را از یک برنامه مرکزی فراهم می کند.

سرور vCenter را می توان بر روی یک نسخه پشتیبانی شده از ویندوز نصب کرد یا می توانید از نسخه لینوکس از پیش پیکربندی شده به نام vCenter Server Appliance استفاده کنید. سرور vCenter برای برخی از ویژگی های پیشرفته vSphere، مانند vSphere High Availability، vSphere Fault Tolerance، vSphere Distributed Resource Scheduler (DRS)، VMware vSphere vMotion و VMware vSphere Storage vMotion مورد نیاز است.

یک نمونه سرور vCenter می تواند حداکثر 1000 هاست، 10000 ماشین مجازی فعال و 15000 ماشین مجازی ثبت شده را پشتیبانی کند.

یک نمونه سرور vCenter از اجزای زیر تشکیل شده است:

  • vSphere Client و vSphere Web Client

هر دو ابزار می توانند برای مدیریت سرور vCenter شما استفاده شوند vSphere Web Client. روشی است که برای مدیریت هاست ESXi توصیه می شود زمانی که هاست توسط vCenter Server مدیریت می شود.

  • پایگاه داده سرور vCenter

پایگاه داده اطلاعات موجود، تنظیمات امنیتی، منابع، داده های عملکرد و سایر اطلاعات را ذخیره می کند. Oracle و Microsoft SQL Server پایگاه های داده ای هستند که از سرور vCenter پشتیبانی می کنند.

  • vCenter Single Sign-On (SSO)

vCenter Single Sign-On (SSO) امکان احراز هویت در برابر مخازن چند کاربر مانند Active Directory یا Open LDAP را فراهم می کند.

  • هاست های مدیریت شده

این مورد شامل هاست های ESXi و ماشین های مجازی مربوط به آنها می شود.

vSphere چیست؟

vSphere یک پلتفرم مجازی سازی محاسبات ابری جامع است که توسط VMware منتشر شده است که شامل برنامه های کاربردی بسیاری از جمله vCenter و ESXi است. vSphere را می توانید به عنوان نام یک مجموعه نرم افزاری در نظر بگیرید.

مطلب پیشنهادی: رایانش ابری چیست؟

ESXi چیست؟

ESXi که قبلا ESX نامیده می شد، یک هایپروایزر نوع 1 است. VMware انواع مختلفی از هایپروایزر از جمله VMware Workstation، ESXi و غیره را توسعه داده است. VMware Workstation یک هایپروایزر نوع 2 است که به آن هایپروایزر میزبان نیز گفته می شود، به این معنی که باید به عنوان یک برنامه نرم افزاری روی یک سیستم عامل موجود مانند ویندوز یا لینوکس نصب شود.

ESXi که به آن هایپروایزر نیز گفته می شود، مستقیماً روی ماشین فیزیکی مانند یک سرور (سیستم عامل لازم نیست) نصب می شود تا سخت افزار را به طور کامل کنترل کند.

ESXi به عنوان مهم ترین مؤلفه مجموعه vSphere در نظر گرفته می شود زیرا باید ماشین های مجازی را با Hypervisor در vCenter ایجاد کند.

vSphere، ESXi و vCenter چگونه با هم کار می کنند؟

vSphere، ESXi و vCenter چگونه با هم کار می کنند؟

vSphere، ESXi و vCenter چگونه با هم کار می کنند؟

اگر می‌خواهید از پلتفرم مجازی‌سازی VMware استفاده کنید، می‌توانید مجموعه‌ای از محصولات را از VMware، یعنی Inc خریداری کنید. همه ی این محصولات در مجموعه‌ای به نام vSphere بسته‌بندی شده‌اند. در این مجموعه، اجزای مهم ESXi و vCenter وجود دارد.

شما باید ESXi را روی یک سرور مستقر کنید تا بتوانید ماشین مجازی با این Hypervisor نوع 1 ایجاد کنید. همچنین برای مدیریت زیرساخت مجازی vSphere باید vCenter را نصب کنید.

ساختار سرور VMware vCenter

سرور vCenter از سه جزء اصلی تشکیل شده است:

  1. vSphere Web Client
  2. vCenter Server Database
  3. vCenter Single Sign-On

vSphere Web Client یک برنامه وب است که به عنوان رابط کاربری سرور vCenter عمل می کند. vSphere Web Client مدیر را قادر می سازد تا نصب و مدیریت منابع سخت افزاری موجود را با استقرار vSphere مدیریت کند و دسترسی کنسول به VM ها را فراهم می کند.

vCenter Server Database یا همان پایگاه داده سرور vCenter داده های سرور را از اقلام موجودی گرفته تا مخازن منابع ذخیره و مدیریت کند. هر نمونه ای از سرور vCenter به پایگاه داده منحصر به فرد خود نیاز دارد.

vCenter Single Sign-On (SSO) که در vSphere 5.1 معرفی شد، یک واسط احراز هویت و توکن امنیتی است که کاربر را قادر می سازد تا از ورود به سیستم برای دسترسی به کل زیرساخت vSphere بدون احراز هویت بیشتر استفاده کند.

ویژگی های کلیدی vCenter

ویژگی های مهم سرور vCenter شامل موارد زیر است:

  • Hypervisor VMware vCenter Server مدیریت یکپارچه ای را برای میزبان VMware و Microsoft Hyper-V ارائه می دهد.
  • VMware Host Profiles ابزاری است که پیکربندی میزبان ESX و ESXi را خودکار می کند. یک مدیر vSphere می‌تواند از Host Profiles برای ایجاد یک پیکربندی استاندارد استفاده کند، که به‌عنوان نوعی طرح اولیه برای همه میزبان‌های دیگر عمل می‌کند و انطباق خودکار با این پیکربندی را در همه میزبان‌ها یا دسته بندی ها انجام می‌دهد.
  • vSphere HA از Automatic VM restart برای ادغام ماشین های مجازی و میزبان آنها در یک دسته بندی استفاده می کند. در صورت خرابی سرور، vSphere HA به طور خودکار این ماشین های مجازی را روی میزبان های دیگر درون دسته بندی مجددا راه اندازی می کند.
  • vSphere Update Manager (VUM) Patch management به‌طور خودکار میزبان‌های ESXi و برخی ماشین‌های مجازی مایکروسافت و لینوکس را اسکن و وصله می‌کند.
  • vRealize Orchestrator (vRO) این پلاگین سرور vCenter که با vRealize Suite و vCloud Suite ادغام می شود، وظایف را با استفاده از گردش کار به طور خودکار انجام می دهد.
  • vRealize Log Insight برای سرور vCenter این نرم افزار مدیریت گزارش دارای داشبوردهای قابل تنظیم است که به مدیر امکان می دهد داده های گزارش سیستم را تجزیه و تحلیل کند، مشکلات را شناسایی و عیب یابی کند و انطباق سیستم را بررسی کند.
  • vCenter Server Linked Mode این ویژگی یک دید کلی از استقرار vSphere خود را به مدیر ارائه می دهد. یک سرپرست همچنین می‌تواند از حالت پیوندی برای اتصال چندین سیستم سرور vCenter استفاده کند و به آنها اجازه اشتراک‌گذاری اطلاعات را بدهد. حالت پیوندی به طور خودکار تمام منابع جدید ایجاد شده توسط سرپرست، از جمله نقش‌ها، خط‌مشی‌ها و مجوزها را در سراسر سیستم‌های سرور vCenter مرتبط تکرار می‌کند.
  • رابط های برنامه نویسی کاربردی (API) VMware vCenter Server از APIها برای برقراری ارتباط و ادغام با نرم افزارهای شخص ثالث استفاده می شود.

مزایا و معایب سرور vCenter

سرور vCenter استقرار VM را ساده می کند، vCenter به مدیر این امکان را می دهد که به طور مداوم بر عملکردها نظارت داشته باشد و از دسترسی غیرمجاز جلوگیری کند. به گفته این شرکت، مزایای دیگر vCenter این است که گردش کار را خودکار می کند، اثرات خرابی سیستم را به حداقل می رساند و ادغام با محصولات شخص ثالث را ساده می کند.

یک سرور vCenter می‌تواند هزاران ماشین مجازی را مدیریت کند و این تعداد تنها زمانی افزایش می‌یابد که حالت پیوندی چندین نمونه را به هم متصل کند. اگرچه این ظرفیت چشمگیر است، اما می تواند یک نقطه ضعف نیز باشد. از آنجایی که پایگاه داده سرور vCenter تمام داده های سرور را ذخیره می کند، هر چه تعداد ماشین های مجازی در یک نمونه بیشتر باشد، خطر فراتر رفتن از محدودیت های پایگاه داده افزایش می یابد، که مستلزم خرید یک سرور vCenter اضافی است.

اشکال دیگر این است که از آگوست 2017، VMware اعلام کرد که vCenter Server را برای ویندوز در نسخه‌های بعدی vSphere منسوخ می‌کند و آن را با vCenter Server Appliance (vCSA) به عنوان مدل استقرار قطعی جایگزین می‌کند. اگرچه vCSA مبتنی بر لینوکس از پیش پیکربندی شده است و نوید مقیاس پذیری بیشتری را می دهد، اما فقط می تواند روی سخت افزار مجازی اجرا شود و معمولاً روی همان دسته بندی سخت افزاری مانند ماشین های مجازی تولیدی قرار می گیرد. سازمان‌ها می‌توانند با ایجاد یک دسته بندی مدیریت جداگانه برای vCSA، این مشکل را حل کنند، اما این کار به سخت‌افزار و مجوز اضافی نیاز دارد، که هدف اقتصادی بودن vCSA را شکست می‌دهد.

اشتراک گذاری این محتوا، پلتفرم خود را انتخاب کنید!
مطالب مرتبط دیگر:

  • استراتژی های دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان
استراتژی های دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان 2024

نوامبر 30, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: قبل از پرداختن به دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان بهتر است بدانید که برای یک مرکز درمانی، حفظ تعداد مناسبی از بیماران سودآور نباید خیلی سخت باشد، درست است؟ هنگامی که بیماران بالقوه با [...]

  • تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی محتوا
تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی محتوا

نوامبر 23, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: در دنیای کسب‌ و کار امروزی که رقابت فوق ‌العاده شدید است، بازاریابان مدرن با چالش های بسیاری روبرو هستند. رابط ‌های دیجیتالی، الگوریتم‌ های موتورهای جستجو و سلیقه مصرف کنندگان دائماً در [...]

  • هزینه دیجیتال مارکتینگ: عوامل تاثیرگذار و انواع قیمت گذاری
هزینه دیجیتال مارکتینگ: عوامل تاثیرگذار و انواع قیمت گذاری

نوامبر 23, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: با افزایش تقاضا برای بازاریابی دیجیتال، تعیین بودجه مناسب برای این خدمات می ‌تواند چالش ‌برانگیز باشد. اما نگران نباشید، ما به شما کمک خواهیم کرد. در این مقاله، به بررسی عواملی که [...]

  • انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ همراه با مثال واقعی
انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ همراه با مثال واقعی

نوامبر 9, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه:  قبل از پرداختن به انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ بهتر است بدانید زمانی که کاربران عبارتی مانند «ابزارهای همکاری آنلاین» را جستجو می کنند یا سؤالی مانند «چگونه می توانم یک فرآیند بررسی [...]

  • بهترین کمپین های بازاریابی دیجیتال در سال 2024
بهترین کمپین های بازاریابی دیجیتال در سال 2024

نوامبر 6, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: دنیای نوین و پیشرفته بازاریابی دیجیتال را با مجموعه ای از بهترین کمپین‌ های سال ۲۰۲۴ کاوش کنید. از به چالش‌ کشیدن تعصبات جنسیتی در ورزش تا استفاده از فناوری دیپ فیک مبتنی [...]

  • کاربرد هوش مصنوعی در دیجیتال مارکتینگ
کاربرد هوش مصنوعی در دیجیتال مارکتینگ

اکتبر 26, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: در شرایط تشدید رقابت در اینترنت، شناسایی اصلی ترین جهت گیری های استفاده از هوش مصنوعی برای بهینه سازی استراتژی های بازاریابی شرکت‌ها در محیط دیجیتال، اهمیت زیادی دارد. هوش مصنوعی به عنوان [...]

  • تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای
تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای

سپتامبر 25, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: در عرصه های تبلیغات، بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای، به عنوان دو روش متفاوت برای ترویج محصولات یا خدمات شناخته می شوند. هر یک از این روش ها، ویژگی های منحصر به [...]

  • اینترنت اشیاء چیست؟ تاریخچه، کاربرد، مزایا و ویژگی ها
اینترنت اشیاء چیست؟ تاریخچه، کاربرد، مزایا و ویژگی ها

آوریل 27, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: اینترنت اشیا (IoT) شبکه ای از اشیاء فیزیکی است که به حسگرها، نرم افزارها و سایر فناوری ها مجهز شده اند. این اشیا که به اینترنت متصل هستند، می توانند داده های بلادرنگ [...]

  • استوریج های SAN و NAS و DAS: مقایسه، مزایا و معایب
استوریج های SAN و NAS و DAS: مقایسه، مزایا و معایب

آوریل 8, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: تصمیم گیری در مورد سیستم ذخیره سازی مناسب، می تواند یک تصمیم پیچیده باشد، زیرا باید هزینه ها، ظرفیت های ذخیره سازی مورد نیاز و الزامات مقیاس پذیری را متعادل کند. سه گزینه [...]