خدمات پسیو شبکه (راهنمای جامع)

خدمات پسیو شبکه
توسط منتشر شده در : می 7, 2023دسته بندی: مقالات شبکهبدون دیدگاه on خدمات پسیو شبکه (راهنمای جامع)نمایش: 2135

مقدمه: اطمینان از اینکه زیرساخت شبکه شما قابل اعتماد، همه کاره و آینده دار باشد، بیش از هر زمان دیگری مهم است. خدمات پسیو شبکه یکی از مهمترین بخش های نصب و راه اندازی شبکه است که به خدمات مرتبط با زیرساخت شبکه ارتباط دارد. پسیو در لغت به معنای غیرفعال است. تجهیزات پسیو شبکه و خدمات پسیو شبکه کامپیوتری هیچ فعالیتی روی سیگنال یا داده های عبوری از شبکه انجام نمی دهند.
در نتیجه این خدمات تنها به عنوان نصب و راه اندازی زیرساخت شبکه، نصب و راه اندازی تجهیزات شبکه و سرور، کابل کشی شبکه ساختار یافته و خدمات ترانکینگ، نصب و راه اندازی تلفن مرکزی، برق و یو پی اس اطلاق می شود.

پسیو شبکه چیست؟

پسیو شبکه نوعی شبکه است که از هیچ جزء فعال مانند تقویت کننده یا تکرار کننده برای انتقال داده بین دستگاه ها استفاده نمی کند. پسیو شبکه برای انتقال سیگنال‌ها از یک دستگاه به دستگاه دیگر، بر ویژگی‌های ذاتی انتقال مانند مقاومت، ظرفیت خازنی و القایی متکی است.

رایج ترین مثال از پسیو شبکه، یک مدار الکتریکی ساده است که از منبع ولتاژ، یک مقاومت و یک بار تشکیل شده است. منبع ولتاژ انرژی الکتریکی را فراهم می کند تا مدار را به حرکت درآورد، در حالی که مقاومت و بار مقاومت لازم را برای محدود کردن جریان و ایجاد افت ولتاژ در سراسر بار فراهم می کند.

در خدمات پسیو شبکه، نصب و پیاده‌سازی تجهیزات شبکه از جمله اصلی‌ترین وظایف است که توسط مهندسین شبکه انجام می‌شود. نصب و پیاده‌سازی تجهیزات شامل روتر، سوئیچ، فایروال، وایرلس، سرور و تجهیزات دیگر است که در شبکه استفاده می‌شوند. این تجهیزات با توجه به نیاز شبکه و بر اساس طراحی شبکه نصب و پیاده‌سازی می‌شوند.

در رابطه با خدمات اکتیو شبکه بیشتر بخوانید.

خدمات پسیو شبکه

در ادامه ی مطلب به برخی از خدمات پسیو شبکه خواهیم پرداخت:

مشاوره، بازدید از محل و انجام صفر تا صد پروژه ها

شبکه لوکال (LAN)

شبکه محلی (LAN) مجموعه‌ای از رایانه‌ها یا دستگاه‌های دیگر است که در یک منطقه محدود، معمولاً از طریق اینترنت یا Wi-Fi به هم متصل می‌شوند. LAN رایانه ها را به یکدیگر پیوند می دهد و دسترسی مشترک به چاپگرها، فایل ها و سایر خدمات را فراهم می کند. این شامل نقاط دسترسی، کابل‌ها، روترها و سوئیچ‌هایی است که دستگاه‌ها را قادر می‌سازد تا از طریق شبکه‌های گسترده (WAN) به وب سرورها و سرورهای داخلی در دفتر، یک ساختمان، دانشگاه یا شبکه خانگی وصل شوند.

شبکه گسترده (WAN)

بیشتر بخوانید: Li-Fi چیست؟ + معرفی کامل و تفاوت آن با Wi-Fi

شبکه گسترده (WAN) یک شبکه داده است که برای اتصال رایانه ها در یک منطقه جغرافیایی گسترده استفاده می شود. شبکه های WAN اغلب توسط شرکت ها یا سازمان های بزرگتر برای فعال کردن انتقال داده ها استفاده می شوند. با این حال، حتی کسب و کارهای کوچک نیز می توانند از شبکه های WAN به عنوان راهی برای افزایش قابلیت های ارتباطی خود بهره مند شوند.

وای فای (wifi)

Wi-Fi به شما این امکان را می دهد تا به صفحات وب اینترنت مراجعه کنید ،ایمیل های خود را دریافت کنید، با لپ تاپ، تبلت یا گوشی هوشمند خود دسترسی کامل به اینترنت داشته باشید. هنگامی که در خانه به صورت بی سیم به اینترنت متصل هستید، از طریق Wi-Fi متصل می شوید.

نصب کابل رایزر

کابل های رایزر برای کاربردهای عمودی در داخل ساختمان طراحی شده اند و به جلوگیری از گسترش شعله از یک طبقه به طبقه دیگر در صورت آتش سوزی کمک می کنند. آنها برای اتصال طبقات مختلف یک ساختمان، از جمله از زیرزمین به سطوح بالاتر یا بین طبقات در یک سازه چند طبقه در نظر گرفته شده اند.
کابل های رایزر از همان هادی مسی استفاده می کنند و در برابر شعله مقاوم هستند، با این حال نباید در فضاهای از آنها درفضاهای محفظه ی هوا استفاده شود.

بک هاول بی سیم (Wireless Backhaul)

Backhaul وایرلس استفاده از سیستم های ارتباطی بی سیم برای انتقال داده ها بین اینترنت و شبکه های فرعی است. این می تواند به سازمان یا شبکه تلفن همراه کمک کند تا نیاز به کابل کشی فیزیکی را برطرف کند. به جای داشتن امکاناتی که تمام هاب های اینترنت از طریق سیم به اینترنت متصل می شوند، اتصال به صورت بی سیم با استفاده از امواج مایکروویو یا امواج رادیویی برای انتقال سیگنال ها بین نقاط دسترسی بی سیم انجام می شود.

به عنوان مثال، تلفن هوشمندی که با دریافت داده‌ها از یک دکل تلفن همراه یا نوع دیگری از ایستگاه‌های پایه به اینترنت متصل می‌شود. ارتباط بین برج تلفن همراه و تلفن هوشمند، backhaul wireless است.

گیت وی- فایروال (Gateway -Firewall)

Gateway دستگاهی است که دو شبکه را با پروتکل های ارتباطی مختلف (مثلا پروتکل TCP/IP، پروتکل IPX، پروتکل DECnet، SNA، …) به هم متصل می کند. به طور خاص، زمانی که یک شبکه می خواهد با شبکه دیگر ارتباط برقرار کند، Gateway وظیفه پردازش بسته داده های ورودی شبکه را بر عهده دارد و سپس به طور مناسب به مقصد تحویل داده می شود، که سازگاری بین دو پروتکل مختلف را تسهیل می کند، Gateway به دو شبکه اجازه می دهد که با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. Gateway ویژگی های روتر و مودم را دارد.

فایروال برای نظارت بر ترافیک شبکه، ورودی و خروجی و تصمیم گیری در مورد اجازه یا مسدود کردن ترافیک خاص بر اساس مجموعه ای از قوانین امنیتی طراحی شده است. این یک مانع بین شبکه داخلی شما و ترافیک ورودی از منابع خارجی مانند اینترنت ایجاد می کند تا ترافیک مخرب مانند ویروس ها و هکرها را متوقف کند.

فایروال ها می توانند نرم افزاری یا سخت افزاری باشند (بهتر است هر دو را در شبکه خود داشته باشید). فایروال های نرم افزاری برنامه هایی هستند که روی هر کامپیوتر نصب می شوند و ترافیک را از طریق شماره پورت ها و برنامه ها تنظیم می کنند، در حالی که فایروال های فیزیکی دستگاه هایی هستند که بین شبکه و Gateway نصب می شوند.

نصب و راه اندازی دوربین های مداربسته CCTV

CCTV مخفف Closed Circuit Television به معنای تلویزیون مدار بسته است. این سیستم، از دوربین‌های ویدئویی به‌طور استراتژیک در اطراف منطقه‌ای تشکیل می‌شود تا فیلم را ضبط ‌کنند و سپس برای مشاهده ی آنلاین و همچنین پخش فیلم به نمایشگر منتقل ‌شود.

بنابراین یک سیستم دوربین مداربسته به تمام جنبه‌ها و اجزای تشکیل‌دهنده سیستم، مانند دوربین، سیم‌کشی، ذخیره‌سازی فیلم (از طریق ابر یا ضبط‌کننده ویدیوی دیجیتال)، نمایشگرها، کنترل دسترسی و مدیریت کلی سیستم نیاز دارد.

شما می توانید از یک سیستم دوربین مدار بسته برای افزایش امنیت محل کسب و کار خود ،نظارت بر مناطق کلیدی در هر زمان، شناسایی مجرمان و….استفاده کنید. این امر به ویژه برای اماکن بزرگ یا مکانهایی که تجهیزات، محصولات یا اطلاعات ارزشمندی را در خود جای داده اند، ضروری است.

راه اندازی شبکه های فیبر نوری

Fiber to the Home (FTTH)، که گاهی به عنوان Fiber to the Premises (FTTP) شناخته می شود، یک فناوری اتصال اینترنت با پهنای باند بالا است که از فیبر نوری برای ارائه اینترنت پرسرعت به طور مستقیم به ساختمان های فردی مانند خانه ها، مجتمع های آپارتمانی و مشاغل استفاده می کند. کابل‌های فیبر نوری ساخته شده از رشته‌های نازک الیاف شیشه یا پلاستیک هستند و می توانند داده‌ها را در فواصل طولانی با استفاده از سیگنال‌های نوری که کمتر مستعد تداخل و از دست دادن سیگنال هستند مانند همتایان مسی خود انتقال دهند. این ویژگی‌ها کارآمد بودن و پرسرعت بودن را در مقایسه با شبکه‌های سنتی تضمین می‌کند و FTTH را به انتخابی ایده‌آل برای دسترسی به اینترنت برای مشتریان مسکونی و تجاری در مناطق شهری، حومه‌ای و روستایی تبدیل می‌کند.

نصب و را اندازی سیستم های صوتی و تصویری

تلفن، تلوزیون،سینماهای خانوادگی، سیستم های صوتی،پروژکتورها و… همگی در دسته ی لوازمی قرار دارند که ما در طول روز بارها و بارها با آنها سروکار داریم، آنها عضوی ضروری در زندگی ما به شمار می روند. تصور کنید پروژکتورها هنگام یک ارائه ی مهم از کار بیفتند ، تلوزیون ها روشن نشوند، برای یک تماس ضروری نتوانید از تلفن خود استفاده کنیدو… به منظور جلوگیری، نصب و راه اندازی تمامی این لوازم نیاز به تیم متخصص و پشتیبانی فعالی دارد که در صورت خرید محصول و راه اندازی سیستم، یا به هنگام روبرو شدن با یک مشکل بتوانیم با آنها تماس بگیریم یا مرجعه کنیم.

کابل کشی شبکه

کابل شبکه نوعی کابل است که دستگاه ها را به اینترنت یا انواع دیگر شبکه متصل می کند. کابل کشی درست شبکه بخشی اساسی از زیرساخت هر فناوری اطلاعات ، چه در خانه و چه در یک تجارت است. از آنجایی که امروزه بسیاری از امور به شبکه ها متکی هستند، از کامپیوتر گرفته تا تلویزیون های هوشمند و هر چیز دیگری، کابل های شبکه شما باید به درستی کار کنند.

ترانکینگ و داکتینگ با دقت و استانداردهای لازم

ترانک شبکه یک خط یا پیوند ارتباطی است که برای حمل چندین سیگنال به طور همزمان طراحی شده است تا دسترسی شبکه را بین دو نقطه فراهم کند. ترانک ها معمولا مراکز سوئیچینگ را در یک سیستم ارتباطی به هم متصل می کنند. سیگنال ها می توانند هر نوع داده ارتباطی را منتقل کنند.

یک ترانک شبکه می تواند از چندین سیم، کابل یا رشته فیبر نوری تشکیل شده باشد که در یک کابل فیزیکی به هم متصل شده اند تا پهنای باند موجود را به حداکثر برسانند. یا می تواند از یک لینک با ظرفیت بالا تشکیل شود که سیگنال های زیادی روی آن مالتی پلکس می شوند.

داکتینگ از مردم در مقابل آسیب هایی که از برق وارد می شود جلوگیری می کند، مجرای کابل های برق سفت است و در داخل لوله محافظ سیاه نگه داشته می شود. باید عبارت ” Electric Cable Duct” را در کنار آن حک کرده باشند، بنابراین برای هر کسی که با آن روبرو می شود به راحتی می تواند بداند که دقیقاً چه چیزی داخل آن است.

اجرای اتاق سرور و مرکز داده شامل سیستم تهویه مطبوع، سیستم اطفاء حریق و غیره

اتاق های سرور فضاهای بسته ای هستند که یک نقطه مرکزی را برای سازمان ها فراهم می کنند تا منابع سرور شبکه خود را مدیریت کنند. در طراحی این محیط ها باید اتصال و برق شبکه، کنترل و تهویه دمای اتاق، امنیت اتاق و قفسه و حفاظت در برابر آتش و لرزه در نظر گرفته شود.

نصب پچ پنل

پچ پنل قطعه ای با تعدادی پورت ورودی و یک پورت خروجی است که با استفاده از آن می توان دستگاه های زیادی را به مسیر اصلی شبکه وصل کرد. پچ پنل از کابل کشی های اضافه جلوگیری می کند.

طراحی و پیاده سازی یو پی اس (uninterruptible power supply)

منبع تغذیه اضطراری (UPS) نوعی از سیستم برق مداوم است که در صورت قطع شدن منبع برق ورودی یا برق اصلی، برق پشتیبان خودکار را برای بار فراهم می کند. یک یو پی اس با یک سیستم برق کمکی/اضطراری سنتی یا ژنراتور آماده به کار متفاوت است زیرا با تغییر به انرژی ذخیره شده در بسته های باتری، ابرخازن ها یا چرخ فلایویل ها، محافظت تقریباً آنی در برابر قطع برق ورودی را فراهم می کند. زمان کارکرد باتری اکثر یو پی اس ها نسبتا کوتاه است (فقط چند دقیقه) اما برای “خرید زمان” برای راه اندازی منبع تغذیه آماده به کار یا خاموش کردن صحیح تجهیزات محافظت شده کافی است. تقریباً همه یو پی اس ها دارای حفاظت یکپارچه در برابر نوسانات برق هستند تا از دستگاه های خروجی در برابر افزایش ولتاژ محافظت کنند.

یک یو پی اس معمولاً برای محافظت از سخت افزارهایی مانند رایانه ها، مراکز داده، تجهیزات مخابراتی یا سایر تجهیزات الکتریکی استفاده می شود که در آن قطع برق غیرمنتظره می تواند منجر به صدمات، تلفات، اختلال جدی در کسب و کار یا از دست دادن اطلاعات شود.

بیشتر بخوانید: منبع تغذیه بدون وقفه UPS چیست؟

بیشتر بخوانید: چک لیست تعمیر و نگهداری UPS

بیشتر بخوانید: راهنمای جامع تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتور

فرآیند اجرای خدمات پسیو شبکه

1. بازدید از محل پروژه

ابتدا همکاران متخصص و با تجربه از محل پروژه بازدید می کنند و اطلاعات اولیه مورد نیاز برای طراحی، مقدمات اجرای پروژه پسیو را جمع آوری می کنند. بازدید کارشناس به منظور جمع آوری اطلاعاتی از قبیل منطقه، مسیرهای ترانزیتی و امکان انجام پروژه و بررسی نیاز مشتری انجام می شود.

2. طراحی زیرساخت شبکه

در این مرحله نقشه ی زیرساخت شبکه طراحی می شود. از آنجایی که باید تمامی احتمالات، چشم اندازها و شرایط فیزیکی محیط به طور کامل سنجیده شود و یک نقشه اساسی با توجه به استاندارد فعلی شبکه های کامپیوتری طراحی شود، اهمیت این مرحله به این دلیل است که در بسیاری از موارد امکان انجام تغییرات پس از آن وجود ندارد.

3. کابل کشی شبکه

پس از تایید نقشه شبکه، اجرای کابل کشی و ترانکینگ شبکه به صورت ساختاریافته آغاز می شود. که به دو صورت روبه رو یا توکار انجام می شود. در این مرحله از کابل های باکیفیت استفاده می شود.

4. نصب و چیدمان

بعد از کابل کشی نوبت به نصب رک (Rack) ،چیدمان رک، نصب پچ پنل (patch panel)،
پچ کورد(patch cords)، سوئیچ، روتر، سرور و تجهیزات شبکه در داخل رک می رسد. در نهایت، تمام گره ها، سوکت ها، کیستون ها نصب می شوند.

5. تست شبکه

حال نوبت به تست سیگنال شبکه می رسد و باید تمامی گره ها از نظر سلامت اتصال تست شوند تا از عدم قطعی در اتصال کابل اطمینان حاصل شود. این مرحله توسط متخصصان شبکه با استفاده از ابزار تست انجام می شود.

مزایای پسیو شبکه

یک پسیو شبکه مزایای خود را دارد که آن را به گزینه ای جذاب برای موقعیت های خاص تبدیل می کند.

1. از مزایای اولیه یک شبکه پسیو این است که پیچیدگی کمتری نسبت به یک اکتیو شبکه دارد. نیاز به نگهداری کمتری دارد و راه اندازی آن هزینه کمتری دارد. از آنجایی که هیچ مؤلفه فعالی مانند سوئیچ یا روتر وجود ندارد، نقاط خرابی کمتری وجود دارد که باعث اطمینان بیشتر شبکه می شود.

2. مزیت دیگر پسیو شبکه این است که برای کارکردن به برق نیاز ندارد. این ویژگی برای زمانی مفید است که برق به راحتی در دسترس نباشد، مانند مناطق دورافتاده یا روستایی. یک پسیو شبکه می تواند توسط منابع جایگزین مانند خورشیدی یا باد تغذیه شود، که آن را به یک گزینه پایدار در شرایط خاص تبدیل می کند.

3. امنیت یک پسیو شبکه به مراتب بالاتر از یک اکتیو شبکه است، زیرا هیچ مؤلفه فعالی را نمی توان هک کرد یا در معرض خطر قرار داد. این شبکه برای کاربردهای حساس مانند ارتباطات نظامی یا دولتی ایده آل است. علاوه بر این، از آنجایی که هیچ مؤلفه فعالی وجود ندارد، یک پسیو شبکه تداخل الکترومغناطیسی کمتری ایجاد می‌کند که می‌تواند در کاربردهای خاصی مانند تجهیزات پزشکی نگران‌کننده باشد.

معایب پسیو شبکه

در حالی که پسیو شبکه ها ممکن است به دلیل هزینه کم و سادگی جذاب به نظر برسند، اما دارای معایب قابل توجهی هستند.

1. یکی از بزرگترین اشکالات پسیو شبکه این است که برد محدودی دارد. این بدان معنی است که هر چه دستگاه از شبکه دورتر باشد، قدرت سیگنال کاهش می یابد و حفظ یک اتصال قوی و پایدار را دشوار می کند.

2. یکی دیگر از معایب پسیو شبکه این است که نمی تواند سیگنال ها را تقویت کند. این بدان معناست که اگر نیاز به افزایش برد شبکه یا افزایش قدرت سیگنال دارید، باید روی تجهیزات اضافی مانند تقویت کننده ها یا تکرار کننده ها سرمایه گذاری کنید. می تواند به سرعت به هزینه کلی شبکه شما اضافه کند و راه اندازی و نگهداری آن را پیچیده تر کند.

3. پسیو شبکه ها نمی‌توانند ترافیک شبکه را مدیریت کنند و به همین دلیل است که اولویت‌بندی برخی دستگاه‌ها یا برنامه‌ها را دشوار می‌کند. این می تواند منجر به سرعت کمتر و عملکرد ضعیفتر، به ویژه در هنگام استفاده ی سنگین از شبکه شود.

جمع بندی

به طور کلی، خدمات پسیو شبکه گروه فنی مهندسی آکسایا شامل طراحی، نصب، پیاده‌سازی و پشتیبانی از شبکه‌های کامپیوتری و تلفنی است. این خدمات شامل طراحی و نقشه‌برداری شبکه، کابل کشی شبکه، تلفن و برق، نصب سانترال تلفن، نصب و راه‌اندازی تجهیزات شبکه و سرور، نصب و راه‌اندازی اتاق سرور و دیتاسنتر، راه‌اندازی سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق، نصب دوربین‌های مداربسته تحت شبکه، نصب سنسورها و تجهیزات هوشمندسازی جهت کنترل شبکه و زیرساخت‌، نصب تجهیزات شبکه مانند سوئیچ، روتر، سرور و غیره می‌شود. هدف از ارائه این خدمات، ایجاد یک شبکه‌ی پایدار، امن و با کیفیت برای کاربران است.

اشتراک گذاری این محتوا، پلتفرم خود را انتخاب کنید!
مطالب مرتبط دیگر:

  • استراتژی های دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان
استراتژی های دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان 2024

نوامبر 30, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: قبل از پرداختن به دیجیتال مارکتینگ برای پزشکان بهتر است بدانید که برای یک مرکز درمانی، حفظ تعداد مناسبی از بیماران سودآور نباید خیلی سخت باشد، درست است؟ هنگامی که بیماران بالقوه با [...]

  • تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی محتوا
تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی محتوا

نوامبر 23, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: در دنیای کسب‌ و کار امروزی که رقابت فوق ‌العاده شدید است، بازاریابان مدرن با چالش های بسیاری روبرو هستند. رابط ‌های دیجیتالی، الگوریتم‌ های موتورهای جستجو و سلیقه مصرف کنندگان دائماً در [...]

  • هزینه دیجیتال مارکتینگ: عوامل تاثیرگذار و انواع قیمت گذاری
هزینه دیجیتال مارکتینگ: عوامل تاثیرگذار و انواع قیمت گذاری

نوامبر 23, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: با افزایش تقاضا برای بازاریابی دیجیتال، تعیین بودجه مناسب برای این خدمات می ‌تواند چالش ‌برانگیز باشد. اما نگران نباشید، ما به شما کمک خواهیم کرد. در این مقاله، به بررسی عواملی که [...]

  • انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ همراه با مثال واقعی
انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ همراه با مثال واقعی

نوامبر 9, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه:  قبل از پرداختن به انواع کمپین های دیجیتال مارکتینگ بهتر است بدانید زمانی که کاربران عبارتی مانند «ابزارهای همکاری آنلاین» را جستجو می کنند یا سؤالی مانند «چگونه می توانم یک فرآیند بررسی [...]

  • بهترین کمپین های بازاریابی دیجیتال در سال 2024
بهترین کمپین های بازاریابی دیجیتال در سال 2024

نوامبر 6, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: دنیای نوین و پیشرفته بازاریابی دیجیتال را با مجموعه ای از بهترین کمپین‌ های سال ۲۰۲۴ کاوش کنید. از به چالش‌ کشیدن تعصبات جنسیتی در ورزش تا استفاده از فناوری دیپ فیک مبتنی [...]

  • کاربرد هوش مصنوعی در دیجیتال مارکتینگ
کاربرد هوش مصنوعی در دیجیتال مارکتینگ

اکتبر 26, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: در شرایط تشدید رقابت در اینترنت، شناسایی اصلی ترین جهت گیری های استفاده از هوش مصنوعی برای بهینه سازی استراتژی های بازاریابی شرکت‌ها در محیط دیجیتال، اهمیت زیادی دارد. هوش مصنوعی به عنوان [...]

  • تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای
تفاوت بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای

سپتامبر 25, 2024|بدون دیدگاه

مقدمه: در عرصه های تبلیغات، بازاریابی دیجیتال و بازاریابی شبکه ای، به عنوان دو روش متفاوت برای ترویج محصولات یا خدمات شناخته می شوند. هر یک از این روش ها، ویژگی های منحصر به [...]